> Voliotaki: Πήξαμε στην αμερικλανιά

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Πήξαμε στην αμερικλανιά

Ελλην Φορολογούμενος
  
 Όταν ο ναός που φυλάσσει τα ιερά και όσια ευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, δέχεται τρομοκρατική επίθεση και ο Πρόεδρος της πέφτει θύμα κατάθλιψης, οι ελληνικές  ειδικές πολιτικές δυνάμεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να επέμβουν.

Ο Αντώνης απόφοιτος του Poutsester Acamedy, παλιός πιτσαδόρος, ο Μπένι ευτραφής καθηγητής από τα 24 του, του συνταγματικού δίκαιου επιζήσας της καταστροφής του ΓΑΠ, ο Άδωνης αυτοδημιούργητος τηλεβιβλιοπώλης  με την τσιριχτή φωνή και οι δύο καταξιωμένοι λειτουργοί του τύπου, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια αποστολή ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ !!!.  Να εξουδετερώσουν τον Αλέξη  που θέλει να επιφέρει καταστροφή στο ΣΥΣΤΗΜΑ!!! (και καλά…)  Προσοχή, δεν αναφέρομαι για το τί ισχύει στην..... πραγματικότητα. Ουδείς μας το ξέρει αυτό. Μιλάω για όσα ισχύουν στον κόσμο της ταινίας που οι ίδιοι δημιούργησαν... Όταν δεν έχεις κάνει το κόπο να στέκει η απειλή σου ούτε στο ίδιο σου το σενάριο ….λέμε τώρα Αμερικλανια ολκής θα μου πεις.

Γενικά εχω την εντύπωση ότι η ταινία με κοροϊδεύει σκηνή με σκηνή αλλά έχει και το θράσος να το αρνείται…σαν μια γνήσια αμερικλανιά αλλά πάλι και οι αμερικλανιές έχουν δώσει σπουδαία μηνύματα και έχουν θέσει τεράστια φιλοσοφικά ερωτήματα του τύπου

- Live my banker and let die (Ζήσε εσύ τραπεζίτη μου  κι άσε τους άλλους να πεθάνουν)
- Shell it or lose (πούλα το ή το χάνεις/στο παίρνουν το χαμόσπιτο)
- It's all in the mind (Τα πάντα είναι στο μυαλό σου- τα φράγκα σου στην τσέπη μας)
- Live and let them suicide (ζήσε και άσε τους άλλους να αυτοκτονήσουν)
- first is everything, second is nothing O πρώτος είναι τα πάντα (και παίρνει και 50 έδρες bonus) και ο δεύτερος τίποτε
- Ο Σύριζας  θα σε καταντήσει γέρο, μπατίρη κι αδερφή.
κ.α. παρόμοια


Από kafeneio