> Voliotaki: Σενάρια τρόμου – Κλειστές τράπεζες, αναλήψεις μόνο 100 ευρώ και το σχέδιο... “Μαύρος Κύκνος”

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Σενάρια τρόμου – Κλειστές τράπεζες, αναλήψεις μόνο 100 ευρώ και το σχέδιο... “Μαύρος Κύκνος”

- Γερμανικό σχέδιο για 100 ευρώ το μήνα και κλείσιμο συνόρων
- Γαλλικό σχέδιο με την ονομασία “μαύρος κύκνος” και η Ελλάδα στη δραχμή
- Ο Σόιμπλε ήθελε από το 2011 να πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ
- Απίστευτο παρασκήνιο στις πλάτες της Ελλάδας
- Όλοι είχαν και από ένα σχέδιο για να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ όπως αποδεικνύεται τελικά. Δεν ήταν μόνο το σχέδιο “Ζ”. Αυτό φαίνεται ότι ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν το τελικό, τώρα αποδεικνύεται ότι είχαν πέσει πολλά ακόμη στο τραπέζι και ένα είναι το δεδομένο. Ήταν πολλοί εκείνοι που ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρώ.


Ήδη από το Σεπτέμβριο του 2011 ο Β. Σόιμπλε είχε πει σε... φιλική κουβέντα στον Ε. Βενιζέλο ότι ίσως θα ήταν καλό για την Ελλάδα να επιλέξει μια... “φιλική έξοδο” από την ευρωζώνη.

Ο Ε. Βενιζέλος το είχε αρνηθεί κατηγορηματικά, όμως φαίνεται ότι οι Γερμανβοί είχαν ήδη ένα σχέδιο έτοιμο.

Το σχέδιο αυτό μάλιστα προέβλεπε αναλήψεις μόλις 100 ευρώ την εβδομάδα από τα ΑΤΜ, κλείσιμο των συνόρων για τις συναλλαγές κ.α.

Όμως το σχέδιο αυτό ήταν ημιτελές και δεν διασφάλιζε τους Ευρωπαίους από το φαινόμενο ντόμινο που θα μπορούσε να πλήξει Ισπανία, Πορτογαλία και κυρίως την Ιταλία.

Παράλληλα οι Γάλλοι που διαβεβαίωναν με τον Σαρκοζί ότι είναι στο πλευρό τηυς Ελλάδας είχαν το δικό του σχέδιο αντίδρασης στην περίπτωση που θα κατέρρεε η Ελλάδα. Το είχαν ονομάσει “μαύρος κύκνος” και σκοπό είχε κυρίως να προστατεύσει τις γαλλικές τράπεζες που είχαν στην κατοχή τους μεγάλα ποσά σε ελληνικά ομόλογα.

Οι ευρωπαίοι όμως φάνηκε τότε, το φθινόπωρο του 2011 ότι δεν ήταν έτοιμοι να πετάξουν την Ελλάδα από το ευρώ και έτσι επέλεξαν να κουρέψουν το χρέος για να κερδίσουν χρόνο, ίσως για να ολοκληρωθεί ένα καλύτερο σχέδιο.

Έτσι ξεκίνησε η δημιουργία του σχεδίου “Ζ”.

Στην Ελλάδα με αφορμή το δημοψήφισμα ο Γ. Παπανδρέου ανατράπηκε και πήρε τη σκυτάλη ο Λ. Παπαδήμος για να βάλει σε εφαρμογή το πρόγραμμα που είχαν επιβάλει οι Ευρωπαίοι για το κούρεμα. Τα σενάρια εξόδου όμως παρέμεναν καθώς ήθελαν διαβεβαίωση ότι θα τηρηθεί το πρόγραμμα. Είχαν φτάσει σε σημείο να ζητούν ως και τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών.

Η Άγκελα Μέρκελ ενώ δεν ήταν σύμφωνη με τον Β. Σόμπλε ότι συμφέρει τη Γερμανία μια αποπομπή της Ελλάδας απ' την Ευρωζώνη δεν είπε το τελικό οκ για την παραμονή της παρά μόνο μετά το σχηματισμό της συμμαχικής κυβέρνησης ύστερα απ΄ τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και τη διαβεβαίωση ότι θα τηρηθεί το μνημόνιο.