> Voliotaki: Το θαυματουργό μυστικό για τον διαβήτη

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Το θαυματουργό μυστικό για τον διαβήτη

Ένα “θαυματουργό” μυστικό από την Κίνα, ίσως να αποτελέσει το καλύτερο νέο για όλους τους ανθρώπους που διατρέχουν κίνδυνο να παρουσιάσουν διαβήτη 

Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο του Σικάγο, ένα μείγμα κινεζικών βοτάνων μπορεί να μειώσει την πιθανότητα του διαβήτη έως και 32%.

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική (Traditional Chinese Medicine - TCM)...
επικεντρώνεται στην γενικότερη ισορροπία του ανθρώπινου οργανισμού, ώστε να θωρακίζεται απέναντι στις ασθένειες. Αυτό υποσητρίζει ο επικαφαλής της έρευνας δρ Chun-Su Yuan, διευθυντής του Tang Center for Herbal Medicine Research.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν 389 συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν εξασθενημένη ανοχή στην γλυκόζης (ένας δείκτης κινδύνου για διαβήτη τύπου-2).

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε θεραπεία με ένα κινεζικό μείγμα βοτάνων, το οποίο ονομάζεται Tianqi. Πρόκειται για μια κάψουλα που περιέχει συνολικά 10 κινέζικα βότανα με φαρμακευτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων των “Astragali Radix” και “Coptidis Rhizoma”

. Αυτά τα δύο έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι βελτιώνουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Στους υπόλοιπους δόθηκε ένα placebo. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν λεπτομερείς οδηγίες για την διατροφή τους τους επόμενους τρεις μήνες και καλούνταν να διατηρήσουν τη σωματική τους κατάσταση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το Tianqi μείωσε τον κίνδυνο του διαβήτη μεταξύ των συμμετεχόντων στην έρευνα που το έλαβαν κατά 32,1%, σε σύγκριση με εκείνους που πήραν το placebo.

Συγκεκριμένα, στο τέλος της έρευνας, 125 ασθενείς (63,13%) στην ομάδα που πήρε το Tianqi παρουσίασαν μια φυσιολογική ανοχή στη γλυκόζη, σε σύγκριση με μόλις 89 (46,6%) στην ομάδα του placebo. Μεταξύ των συμμετεχόντων που αργότερα ανέπτυξαν διαβήτη, 56 άτομα (29,32%) ήταν στην ομάδα του placebo, σε σύγκριση με τα μόλις 36 (18,18%) στην ομάδα του Tianqi.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από τους συμμετέχοντες δεν παρουσίασε κάποιες παρενέργειες από το μείγμα βοτάνων.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Κλινικής Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού.

onmed.gr