Σήμερα ο Παναγιώτης Παναγόπουλος από την Καλαμάτα θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους παραγωγούς λουκουμιών και παραδοσιακών γλυκών στην Μελβούρνη, αφού φεύγοντας δεν ξέχασε να πάρει μαζί του όλα τα γλυκά μυστικά και τις συνταγές που φύλαγε στα συρτάρια του εργαστηρίου του στη μεσσηνιακή πόλη.
Τα λουκούμια του Παναγιώτη Παναγόπουλου, εκτός από την κοινότητα των Ελλήνων, που τα προτιμούν, έχουν μεγάλη ζήτηση και από τους Αυστραλούς, που δηλώνουν ενθουσιασμένοι με το μαλακό γλύκισμα.
"Ήξερα πως μόλις οι Έλληνες της Μελβούρνης δοκίμαζαν από τα λουκούμια μου θα ενθουσιάζονταν, αφού η γεύση τους θα τους ταξίδευε αμέσως στην πατρίδα. Δεν φανταζόμουν όμως πως θα κατάφερνα να συμπαρασύρω σε όλο αυτό το παιχνίδι των αρωμάτων και τους Αυστραλούς" αναφέρει στην "Espresso".
Πηγή: Εspresso