> Voliotaki: Τσίπρας: Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την Μέρκελ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Τσίπρας: Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την Μέρκελ

Το δίλημμα «ή ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ» υποδέχεται στην Αθήνα (την πρωτεύουσα των μνημονίων όπως την αποκαλεί) τη Γερμανίδα καγκελάριο ο Αλέξης Τσίπρας και την καλεί αντί να συναντήσει επιχειρηματίες να επισκεφτεί σχολεία, νοσοκομεία και δρόμους με κλειστά μαγαζιά.

«Η Ευρώπη ή θα υπηρετεί τον κόσμο της εργασίας ή θα διαλυθεί», είναι ο τίτλος του άρθρου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Εφημερίδα των Συντακτών, που ούτε και αυτή τη φορά θα συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για μια Ευρώπη-καζίνο, που κάποιοι την παρέλαβαν και την μετέτρεψαν σε εργαλείο των αγορών και όπως τονίζει «η κυρία Μέρκελ έρχεται να κάνει προεκλογική εκστρατεία για τον εκλεκτό της στην Ευρώπη και τον προστατευόμενο της στην Ελλάδα. (...) θα δει μία πόλη-φάντασμα, αστυνομοκρατούμενη, με απαγορευμένες και κόκκινες ζώνες. Δεν θα δει τα αποτελέσματα της πολιτικής της».

Παράλληλα, καλεί την Άνγκελα Μέρκελ «τις λίγες ώρες που θα μείνει στην Αθήνα, να μην περιοριστεί στα καλά λόγια προς τον κ. Σαμαρά, καλό θα ήταν να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο για να διαπιστώσει την τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο νευραλγικός τομέας της υγείας, να επισκεφτεί ένα σχολείο για να δεί σε τι συνθήκες δάσκαλοι και καθηγητές προσπαθούν να κάνουν μάθημα σε υποσιτιζόμενα παιδιά, να περπατήσει ένα κεντρικό δρόμο για να δεί τα λουκέτα στα καταστήματα.

Ή να επισκεφτεί μία δομή αλληλεγγύης και ένα κοινωνικό ιατρείο, ώστε με τα μάτια της να διαπιστώσει το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει και το θέμα των κατοχικών δανείων, μιλώντας για εκκρεμότητες Ελλάδας – Γερμανίας τις οποίες «ο κ. Σαμαράς δεν θα τις θέσει στο τραπέζι». Τονίζει πως «το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων δεν έχει λήξει» και σημειώνει ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να «απεμπολήσει οικονομικά δικαιώματα και αυτό το ιστορικό χρέος».