> Voliotaki: Το νέο έπος του απίθανου Χάρη Θεοχάρη στο ...twitter ύστερα από σχετική απορία φορολογουμένου

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Το νέο έπος του απίθανου Χάρη Θεοχάρη στο ...twitter ύστερα από σχετική απορία φορολογουμένου

Καμία προστασία από τις κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων δεν προσφέρει η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες όφειλές προς το Δημόσιο!

Οπως παραδέχθηκε χθες o γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης -μέσω twitter: 

Η Εφορία θα μπορεί να προχωρά σε κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμα και όταν οι οφειλέτες είναι συνεπείς και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους!

Σε ερώτηση φορολογουμένου στο twitter εάν οι εφορίες θα προχωρούν σε κατασχέσεις χρημάτων από λογαριασμούς καταθέσεων και για ρυθμισμένες οφειλές, ο τρομερός Χάρης Θεοχάρης απάντησε: «Υπάρχει το δικαίωμα και ασκείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν υπάρχει επιφάνεια και δεν δικαιολογείται ρύθμιση».


Με άλλα λόγια, ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών μπορεί να βαφτίζει όποιον θέλει πλούσιο και με αυτό το επιχείρημα να υφαρπάζει ό,τι χρήματα βρίσκει μέσα σε τραπεζικούς λογαριασμούς... πριν καλά καλά λήξει η δόση της ληξιπρόθεσμης οφειλής. Αυτές οι τακτικές δυστυχώς εφαρμόζονται ενώ έχουν καταγραφεί και περιστατικά όπου ο προαναφερόμενος έδωσε εντολή να κατασχεθεί όχι μόνο το ποσό της δόσης, αλλά το σύνολο οφειλής που βρίσκεται σε καθεστώς ρύθμισης!

Ο εκλεκτός της τρόικας εμπνεύστηκε ένα απίθανο κόλπο. Με απειλές και τελεσίγραφα σπρώχνει τον κόσμο στα δίχτυα της Εφορίας. Μόλις οι φορολογούμενοι αποκαλύψουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία τους, τότε η Εφορία βάζει χέρι σε ό,τι μπορεί να δεσμεύσει, χωρίς να τηρείται δηλαδή η τμηματική καταβολή του χρέους...

Αλλωστε είναι ο γνωστό ότι ο Χάρης Θεοχάρης, εκτός από τον βασικό μισθό του γενικού γραμματέα ύψους 4.750 ευρώ, μπορεί να αμείβεται και με bonus, ανάλογα με τις εισπράξεις που θα κάνει!

Ειδική ανταμοιβή

Αυτό προβλέπεται στον νόμο 4093 του 2012, όπου άρθρο του προβλέπει ότι «υπάρχει ετήσια ειδική ανταμοιβή (bonus) του γενικού γραμματέα Εσόδων ως ποσοστό επί των εισπράξεων της Γενικής Γραμματείας που υπερβαίνει τον ετήσιο στόχο». Με απλά λόγια, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα λάβει ένα αξιοσέβαστο χρηματικό ποσό με τη μορφή μπόνους, επιπλέον της κανονικής αμοιβής του, εφόσον κάνει «καλά τη δουλειά του» και ξεπεράσει το όριο των εσόδων που προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών.