> Voliotaki: Τα καλά λιπαρά του αμύγδαλου

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τα καλά λιπαρά του αμύγδαλου

Τα αμύγδαλα είναι ένας ξηρός καρπός που διατίθεται προς κατανάλωση καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Αποτελεί σχήμα οξύμωρο το γεγονός ότι αν και είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε λίπος, μελέτες ανά τον κόσμο έχουν συσχετίσει την κατανάλωση του με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων.

Τα λιπαρά οξέα που περιέχει είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους μονοακόρεστα...

Διαβάστε περισσότερα