> Voliotaki: Νέο κρούσμα λύσσας σε κόκκινη αλεπού

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Νέο κρούσμα λύσσας σε κόκκινη αλεπού

Eνα ακόμη κρούσμα (το τέταρτο συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων) λύσσας επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς (Κ.Κ.Ι. Αθηνών/ΛΟΙ.ΠΑ.Ν.).

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Τμήμα Κτηνιατρικής το θετικό κρούσμα εντοπίστηκε σε άγρια κόκκινη αλεπού στο χωριό Άγιος Νικόλαος του Δήμου Πύλης.

Οι αρχές ζητούν να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός...
των αδέσποτων ζώων και των ποιμενικών σκύλων, αλλά και να λάβουν η Δημοτική Αρχή Πύλης και η Π.Ε. Τρικάλων όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι η νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο από την κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του του Κτηνιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Σωτήριος Κούσσης επισκέφθηκε το δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Κουφογάζο και τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Μαγκούτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα για τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή του δήμου Πύλης και εξετάσθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου.

Υπήρξε ταύτιση απόψεων για το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα κάτω από τα νέα δεδομένα (διαπιστώθηκε κρούσμα λύσσας στην περιοχή σε κόκκινη αλεπού) καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για αντιμετώπιση του προβλήματος, με ενημέρωση, εμβολιασμό και στείρωση των αδέσποτων πάντοτε με συνεννόηση και συνεργασία και με τους άλλους δήμους του νομού.