Αίσιο τέλος είχαν οι διαβουλεύσεις των υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης για το επίμαχο θέμα του γάλακτος.
Πλέον θα διακρίνεται σε «παστεριωμένο γάλα» και σε «γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας», ενώ η διάρκεια συντήρησης του θα καθορίζεται από τη βιομηχανία, αλλά μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων με βάση τη κοινοτική νομοθεσία.
Πλέον θα διακρίνεται σε «παστεριωμένο γάλα» και σε «γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας», ενώ η διάρκεια συντήρησης του θα καθορίζεται από τη βιομηχανία, αλλά μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων με βάση τη κοινοτική νομοθεσία.
Συγκεκριμένα αίρεται ο νομικός περιορισμός της ανώτατης διάρκειας συντήρησης του
γάλακτος παστερίωσης και ορίζεται ότι η διάρκεια συντήρησης τόσο για το παστεριωμένο όσο και για το γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας θα καθορίζεται με βάση τη μέθοδο παστερίωσης σε κάθε βιομηχανία, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.
Διαβάστε περισσότερα