> Voliotaki: Μετατάξεις-εξπρές

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Μετατάξεις-εξπρές

Εντός 15 ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετατάξεων για 4.794 υπαλλήλους σε 292 ΟΤΑ.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε 4+1 βήματα σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία:

1) Στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας, θα ανακοινωθούν από το υπ. Εσωτερικών όλα τα αιτήματα των φορέων και οι θέσεις που δύνανται να διεκδικήσουν...
 Από την ημερομηνία αυτή και μετά οι υπάλληλοι θα έχουν 5 ημέρες στη διάθεσή τους για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τους φορείς στους οποίου θέλουν να μετακινηθούν.

2)Η αίτηση θα περιλαμβάνει υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου, για τον κλάδο, την ειδικότητα, τον βαθμό, την προϋπηρεσία και τα προσόντα που έχει. Θα πρέπει ακόμη να υποβάλλει τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου φορέα από τον οποίο προέρχεται. Τέλος εάν ο ενδιαφερόμενος επικαλείται πρόσθετες δεξιότητες, εμπειρία ή γνώσεις, θα πρέπει να προσκομίσει στοιχεία που να τις αποδεικνύουν.

3) Μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ημερών ο φορέας του Δημοσίου που δέχεται τον υπάλληλο θα πρέπει να συντάξει την απόφαση της μετάταξης, η οποία θα συνοδεύεται με βεβαίωση ότι υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια για τη μισθοδοσία του υπαλλήλου.

4) Οι διαπιστωτικές πράξεις αποστέλλονται από το φορέα αμελητί για έλεγχο νομιμότητα στον οικείο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , της ΚΕΔΕ ή του υπ. Εσωτερικών.

5) Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.