> Voliotaki: "Φούσκα" ο αναδρομικός έλεγχος των πόθεν έσχες των βουλευτών;

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

"Φούσκα" ο αναδρομικός έλεγχος των πόθεν έσχες των βουλευτών;

Αγκάθια βρίσκουν στο δρόμο τους οι ορκωτοί λογιστές που διεξάγουν τον αναδρομικό έλεγχο των πόθεν έσχες όσων διατέλεσαν βουλευτές από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Η αδυναμία των τραπεζών να βρουν στοιχεία για τις καταθέσεις και τις κινήσεις λογαριασμών την πρώτη 15ετία, δηλ. από το 1974 έως το 1980, δημιουργεί πονοκέφαλο όχι μόνο στους ελέγχοντες αλλά και στους ελεγχόμενους,...
και όπως εκτιμούσαν κοινοβουλευτικοί παράγοντες ο έλεγχος μπορεί να εξελιχθεί σε «φούσκα» και πάντως απέκλειαν το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι ενώπιον της Δικαιοσύνης όσοι βουλευτές, νυν και πρώην, δηλώσουν αδυναμία να προσκομίσουν στοιχεία για εκείνη την περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατέθεσε τροπολογία (στον Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, που εισάγεται αύριο προς συζήτηση στην Ολομέλεια) με την οποία παρατείνεται η προθεσμία ολοκλήρωσης του αναδρομικού ελέγχου των πόθεν έσχες, της περιόδου 1974- 2012 για όσους κατείχαν κρίσιμες δημόσιες ιδιότητες.

Η παράταση θα είναι εξάμηνη και όχι ετήσια, όπως προέβλεπε η αρχική τροπολογία η οποία είχε κατατεθεί πριν από λίγες ημέρες από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Στόχος και στοίχημα είναι μήπως γίνει… ένα θαύμα και οι ελεγχόμενοι δεν εκτεθούν για ακόμη μία φορά.