Συνεχίζει να δίνει τη μάχη του ο Στάθης Λαζαρίδης, ο ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από σφαίρα τον Νοέμβριο του 2007 σε ενέδρα στα Ζωνιανά της Κρήτης και μαζί με αυτόν και οι γονείς του, που βλέπουν όλα αυτά τα χρόνια το παιδί τους να είναι καθηλωμένο, νοσηλευόμενο στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.
Οι τραγικοί γονείς έλαβαν πρόσφατα ένα χαρτί από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, με το οποίο ο ΟΠΑΔ τους ζητά πίσω εντόκως 14.680 ευρώ, τα οποία δόθηκαν για τα έξοδά τους, όταν συνόδευσαν τον τραυματισμένο εν ώρα καθήκοντος...γιο τους στο κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ. Τότε, πριν περίπου έξι χρόνια και για τρεις μήνες, μόνο στο νοσοκομείο στο Ισραήλ είχαν δαπανηθεί από τον ΟΠΑΔ 375.000 ευρώ.
Τώρα, ο ΟΠΑΔ τους ζητά πίσω το ποσό που δόθηκε για τα έξοδά τους. Μαζί με τους τόκους, τους ζητά πίσω ποσό που φτάνει τις 20.000 ευρώ!
Να θυμίσουμε ότι ο άτυχος Στάθης Λαζαρίδης είχε μεταβεί στο Ισραήλ τρεις μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, τον Φεβρουάριο του 2008 και είχε παραμείνει εκεί τρεις μήνες, χωρίς δυστυχώς η κατάστασή του να βελτιωθεί.
«Ξέρετε τι τραβά η οικογένεια; Τι τραβά η μάνα και ο πατέρας; Ήρθε χαρτί, εδώ στην Αστυνομία, από τον εισαγγελέα Κοζάνης για να πληρώσουμε εμείς αυτά τα χρήματα. Εμείς που ξοδέψαμε μόνο τότε πάνω από 30.000 ευρώ και δυστυχώς, χωρίς κανένα αποτέλεσμα για το παιδί μας» δήλωσε στο neakriti.gr, ο τραγικός πατέρας Γιάννης Λαζαρίδης, συνεχίζοντας:
«Ο καιρός περνά και η ζωή μας έχει σταματήσει εδώ κι έξι χρόνια. Δεν μπορούμε να έχουμε προσωπική ζωή. Πάντρεψα τα παιδιά μου, έκανα εγγόνια, αλλά η χαρά κάτω από το λαιμό δεν κατεβαίνει. Να βλέπεις το παιδί, όπως είναι έτσι... Να σε κοιτάζει στα μάτια και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα.
Μερικές φορές το παιδί γυρίζει το κεφάλι του, αναστενάζει, δακρύζει, αλλά μέχρι εκεί. Το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου του είναι κατεστραμμένο από τη σφαίρα και αυτό έγινε από την αρχή».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η θυσία του Στάθη Λαζαρίδη εν ώρα καθήκοντος, σύμφωνα με τον πατέρα του, δεν έχει δικαιωθεί, καθώς κανείς από όσους κατηγορήθηκαν για την ενέδρα, δεν καταδικάστηκε ως αυτουργός της φονικής επίθεσης. Από τους έξι κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι μόνο δύο.