Μια πρόσφατη μεγάλη προοπτική μελέτη (Nurses' Health Study) στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 70,000 γυναίκες έδειξε ότι η κατανάλωση εσπεριδοειδών προφυλάσσει από την εμφάνιση εγκεφαλικού.
Η ευεργετική δράση φαίνεται να οφείλεται στην περιεκτικότητα των φρούτων σε μια υποκατηγορία φλαβονοειδών, τις φλαβανόνες. Τα φλαβονοειδή είναι αντιοξειδωτικές ουσίες με διάφορες...
γνωστές ευεργετικές δράσεις στον οργανισμό, όπως η προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και ορισμένες μορφές καρκίνου.
Διαβάστε περισσότερα