> Voliotaki: Το αίσχος της αφαίρεσης τραπεζοκαθίσματων από επαγγελματία από τον Δήμο Βόλου

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Το αίσχος της αφαίρεσης τραπεζοκαθίσματων από επαγγελματία από τον Δήμο Βόλου

Γιώργος Μουλάς
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Βόλου

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι ο Δήμος Βόλου προχώρησε στην «αφαίρεση» τραπελοκαθισμάτων από επαγγελματία ιδιοκτήτη εστιατορίου για οφειλές του στον Δήμο Βόλου!

Το είδαμε και αυτό και κανείς δεν θα το πίστευε στη πόλη αυτή μετά τα ομόφωνα ψηφίσματα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου προς τους αναξιοπαθούντες και τα δακρύβρεχτα λογίδρια του Δημάρχου και των στελεχών της Δημοτικής Αρχής.

Όλη η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.
Ο κ. Δήμαρχος, που ομιλούσε πριν λίγο καιρό για την δήθεν κοινωνική πολιτική του Δήμου Βόλου με τους άλλους δημάρχους, αποδεικνύεται, ότι δεν πιστεύει τίποτε απολύτως από ότι λέγει.

Η κοινωνική ευαισθησία και η κατανόηση στους συμπολίτες μας, που έχουν κυριολεκτικά γονατίσει αυτόν τον δύσκολο καιρό αποτελούν για τον κ. Σκοτινιώτη γράμματα κενά. Δεν ευρίσκεται κοντά στον κόσμο και δεν αφουγκράζεται τον πόνο και την δυστυχία μεγάλου ποσοστού των συνανθρώπων μας. Τον ενδιαφέρουν μόνον οι γιορτές και οι φανφάρες προβολής του, όπως και διάφορες διαβουλεύσεις, με τις οποίες νομίζει, ότι θα διατηρηθεί στην εξουσία.

Μετά τα ανελέητα χαράτσια, που επέβαλε στο λαό του Βόλου έρχονται τώρα οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής σαν άκαρδοι δήμιοι να εισπράξουν. Θα πρέπει, πληροφορούμαστε, ο άτυχος επαγγελματίας να πληρώσει τις οφειλές του για τα πάρει πίσω. Δικαίως, θα παραλληλίσει κανείς τον Δήμο Βόλου με τον σκληρό «Έμπορο της Βενετίας» μόνο, που εδώ τον ρόλο του Σαιξπηρικού Σάϋλοκ υποδύονται οι ταγοί της πόλης μας.

Δεν νομίζω να υπάρχει ανάλογο προηγούμενο σε όλη την Ελλάδα από αυτό του κ. Σκοτινιώτη και των συνεργατών του. Θα πρέπει να ντρέπονται. Μαύρες ημέρες έρχονται για τους επαγγελματίες του Βόλου και πιθανόν για όλους μας αν η τακτική αυτή περάσει. Καλώ όλους, από απλούς πολίτες μέχρι επίσημους φορείς, να καταδικάσουν το γεγονός αυτό και την σκληρή και ίσως παράνομη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής Βόλου.