> Voliotaki: Βήμα Αρβανιτόπουλου για εκτόνωση! Ανοίξτε τα πανεπιστήμια και ελάτε σε διάλογο

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Βήμα Αρβανιτόπουλου για εκτόνωση! Ανοίξτε τα πανεπιστήμια και ελάτε σε διάλογο

Ένα πολύ μικρό βήμα κάνει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προκειμένου να εκτονωθεί το βαρύ κλίμα στην παιδεία με αφορμή τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και τα πανεπιστήμια που παραμένουν κλειστά.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος σε νέα παρέμβαση καλεί σε διάλογο τους διοικητικούς υπαλλήλους των ιδρυμάτων που συμμετείχαν στη διαθεσιμότητα, αλλά όπως σημειώνει με νόημα "ο διάλογος προϋποθέτει ανοιχτά πανεπιστήμια που είναι καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας".


Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας, καλεί τις πρυτανικές αρχές των οκτώ ιδρυμάτων την Παρασκευή σε διάλογο, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης που πρέπει να ακολουθήσουν.

Την ίδια ώρα, τους τελικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων, προς διαθεσιμότητα, παρέλαβε το ΑΣΕΠ από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, για τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Το ΑΣΕΠ παρέλαβε τους τελικούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα προσωπικού, προκειμένου να τους αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.