> Voliotaki: Κοκορομαχίες με γέλια

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Κοκορομαχίες με γέλια


Γέλωτες, αψιμαχίες, εφυολογήματα, ατέρμονες συζητήσεις... Ούτε μία κουβέντα για την ταμπακιέρα....

Από τις 11.00 το πρωί, οπότε και ξεκίνησε η συζήτηση επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, με αποκορύφωμα την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, ουδείς πρότεινε επί της ουσίας λύση στο αδιέξοδο, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να παραμένουν εγκλωβισμένες σε στείρες αντιπαραθέσεις, παλαιοκομματικού τύπου, που δεν εξυπηρετούν κανέναν.

Πόσο μάλλον τους Έλληνες φορολογουμένους, οι οποίοι πλήττονται καθημερινά από την ανεργία, τις μειώσεις μισθών, τις αυξήσεις φόρων κτλ. Για αυτούς ποιος ενδιαφέρεται; Ποιος μεριμνά;

Στις 11.30 το βράδυ όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν, με την κοκορομαχία μεταξύ Τσίπρα και Σαμαρά να δίνει τροφή για γέλια, αντεγκλήσεις και παρεμβάσεις από το… κατάμεστο ακροατήριο.

«Αναρωτιέμαι, κύριε πρωθυπουργέ, αισθάνεστε πετυχημένος; Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια; Κοιτάξτε με, δεν είναι κακό» είπε σε ειρωνικό τόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Το πλάνο ανοίγει και η κάμερα δείχνει τον πρωθυπουργό να πιάνει το μικρόφωνο και να απαντά: «Έχετε οίηση, έχετε αμετροέπεια... τώρα το έχετε ρίξει στο ψυχογράφημα. Κοιτάω από την άλλη για να μη γελάω». Αμέσως ξέσπασαν χειροκροτήματα στην αίθουσα.

«Δεν είστε για γέλια, αλλά για κλάματα, γιατί ο λαός υποφέρει» του ανταπάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Χειροκροτήστε. Δεν σας τιμά που έχετε να εμφανιστείτε έναν χρόνο στη Βουλή και λέτε "δεν σας κοιτώ για να μη γελώ"» πρόσθεσε.