> Voliotaki: Μ.Μιτζικός: Η Λάρισα υποψήφια για "Πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης", η Δημοτική Αρχή του Βόλου περί άλλων τυρβάζει.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Μ.Μιτζικός: Η Λάρισα υποψήφια για "Πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης", η Δημοτική Αρχή του Βόλου περί άλλων τυρβάζει.

Ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Μιτζικός, ο οποίος ως γνωστόν έχει επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, με αφορμή την υποψηφιότητα της γειτονικής πόλης για "Πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης" δηλώνει τα εξής:

Έγινε γνωστό τοις πάσι ότι η πόλη της Λάρισας κατέθεσε υποψηφιότητα για το βραβείο "Πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης 2016" που απονέμεται σε πόλεις, που πρωτοπορούν στη φιλοπεριβαλλοντική αστική διαχείριση και στην αειφόρο ανάπτυξη και κρίνονται μεταξύ άλλων σχετικά με τις τοπικές μεταφορές, πράσινες αστικές περιοχές, ποιότητα ατμοσφαιρικού αέρα, διαχείριση αποβλήτων, διαχείριση υδάτινων πόρων και επεξεργασία λυμάτων.


Εύλογα θα αναρωτηθούν οι πολίτες του Βόλου αν η παρούσα Δημοτική Αρχή έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον και αν τουλάχιστον προσπάθησε να καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας για τον σημαντικό αυτό ευρωπαϊκό θεσμό, διότι η νικητήρια πόλη όχι μόνο βελτιώνει και ενισχύει τη δημόσια προβολή και φήμη της - με ό,τι αυτό θετικό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του τουρισμού, ο οποίος συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη και δημιουργεί θέσεις εργασίας στην περιοχή μας - αλλά και σηματοδοτεί απτή βελτίωση της ποιότητας ζωής και ιδίως της καθημερινότητας των δημοτών.

Εντούτοις, η παρούσα Δημοτική Αρχή αναλώνεται συνεχώς σε επαναλαμβανόμενες πολιτικάντικες συνάξεις αιρετών - οι οποίοι στην πλειονότητά τους μεμψιμοιρούν, κενολογούν και αρέσκονται μόνο να "γκρινιάζουν" για τη σμίκρυνση του κρατικού κορβανά - αντί να αδράξει ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως και ο θεσμός της "Πράσινης πρωτεύουσας της Ευρώπης".

Κοινή διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι ενώ άλλες πόλεις της Ελλάδος προχωρούν μπροστά με αυτοπεποίθηση, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή φαίνεται να μην ακολουθεί καν τις εξελίξεις και περί άλλων τυρβάζει, αλλά και εσχάτως, όταν κρίνεται (ακόμη και με στοιχεία), υβρίζει.