> Voliotaki: Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το ΚΚΕ...

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το ΚΚΕ...

Με ένταση ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής η συζήτηση στην Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή τα γεγονότα της ΕΡΤ

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή τα μεσάνυχτα οπότε και θα διεξαχθεί η επίμαχη ψηφοφορία. «Παρών» θα δηλώσει η ΔΗΜΑΡ. Υπέρ της πρότασης μομφής θα ταχθεί το ΚΚΕ παρά τις διαφωνίες του με την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εν όψει της έναρξης της συζήτησης συνεδρίασαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το πως θα κινηθούν στην ψηφοφορία. Στόχος του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ένα αρραγές κυβερνητικό μέτωπο, ενώ στόχος του Φώτη Κουβέλη το «παρών» - όπως και αποφασίστηκε. Από την πλευρά του το ΚΚΕ θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας.

«Εμείς δεν θα ψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας, γιατί δεν θέλουμε να δώσουμε χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Την ίδια άποψη εξέφρασε μιλώντας στο Star ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο για «τακτικιστική κίνηση, που εξυπηρετεί περισσότερο τις εσωκομματικές ισορροπίες του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνεται ότι η Αγίου Κωνσταντίνου με χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου της κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «λανθασμένη κίνηση». Μιλώντας στο Mega, το στέλεχος του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού προανήγγειλε ότι το κόμμα της θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής.

Αντίθετα, η Χαριλάου Τρικούπη ευχαρίστησε για την πρόταση μομφής τον Αλέξη Τσίπρα καθώς έτσι θα φανεί ο «καθημερινός αγώνας που δίνει». Την ίδια στιγμή, ο Ευ. Βενιζέλος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία «υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να εμφανιστεί ενιαία σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα».

Ο δε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σχολίασε την Πέμπτη ότι «δεν φοβάται τις μομφές». «Εμείς απαντάμε στις μομφές και προχωράμε», είπε. Από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι από την ψηφοφορία η κυβερνητική πλειοψηφία θα βγει περισσότερο συσπειρωμένη και συνεπώς πιο ενισχυμένη...

tvxs.gr