> Voliotaki: Έτσι συνελήφθησαν οι τρείς Αλβανοί κακοποιοί που είχαν αποδράσει από τις φυλακές της χώρας τους - Γιατί ήθελαν να φτάσουν έως τα Γιάννενα

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Έτσι συνελήφθησαν οι τρείς Αλβανοί κακοποιοί που είχαν αποδράσει από τις φυλακές της χώρας τους - Γιατί ήθελαν να φτάσουν έως τα Γιάννενα

- Οι επικίνδυνοι δραπέτες των φυλακών σκόπευαν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Ελλάδα
- Τους περίμενε συνεργός τους στα Γιάννενα ο οποίος θα τους προμήθευε με πλαστά έγγραφα νομιμοποίησης
- "Κινούνταν συγκεκριμένες ώρες τη νύχτα για να μην γίνουν αντιληπτοί, ενώ σταματούσαν σε στάνες και καλύβες"
- Η μάχη σώμα με σώμα με αστυνομικούς - Οι αλβανοί κακοποιοί Ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί


Διασχίζοντας κατά μήκος τον ποταμό Σαραντάπορο, οι τρεις Αλβανοί κακοποιοί σκόπευαν να φτάσουν μέχρι τα Ιωάννινα, όπου εκεί επρόκειτο να τους προμηθεύσει άγνωστος συνεργός τους με πλαστά έγγραφα νομιμοποίησης, προκειμένου να εγκατασταθούν στην χώρα μας.

Αυτό αποκάλυψαν οι ίδιοι οι αλλοδαποί, προανακριτικά, στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψή τους κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που ολοκληρώθηκε το πρωί στην ορεινή περιοχή του Γράμμου.

Ο Γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, έκανε λόγο για ιδιαίτερα επικίνδυνα άτομα, καθώς ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και κρατούνταν στις αλβανικές φυλακές για σοβαρά εγκλήματα.

Η ΕΛ.ΑΣ., στήνοντας "μπλόκα" σε καίρια σημεία της ελληνοαλβανικής μεθορίου και επιστρατεύοντας όλο το διαθέσιμο αστυνομικό προσωπικό της Δυτικής Μακεδονίας, ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, θερμικές κάμερες και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ήταν σε εγρήγορση τα τελευταία 24ωρα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα που διατύπωσαν, μέσω της Ίντερπολ, οι αλβανικές διωκτικές αρχές, λίγες ώρες μετά τη μαζική απόδραση επτά κρατουμένων από τις αλβανικές φυλακές Ντρένοβα, από τους οποίους συνελήφθησαν οι τέσσερις επί αλβανικού εδάφους.

Κι αυτό διότι υπήρχαν βάσιμες υποψίες ότι οι τρεις ασύλληπτοι δραπέτες κατευθύνονταν προς την Ελλάδα μέσω του ορεινού όγκου Γράμμου Καστοριάς, όπως κι έγινε.