Ιδιαίτερα αυστηρές ποινές επέβαλε η εκκλησιαστική Δικαιοσύνη, στον ιερέα από την Αλεξανδρούπολη που κατηγορήθηκε από γυναίκες για άσεμνες ενέργειες κατά τη διάρκεια της εξομολογήσεως.
Χθες το βράδυ, το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο, του επέβαλε την ποινή των 7,5 ετών αργίας ενώ του αποστέρησε το οφίκιο του αρχιμανδρίτη.
Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος κληρικός, δεν θα μπορεί...
για τα επόμενα 7,5 χρόνια να πραγματοποιεί την παραμικρή ιερατική πράξη ενώ όταν πλέον θα εκτίσει τη ποινή του θα επιστρέψει στα καθήκοντα του ως απλός ιερέας.
Επίσης η Εκκλησία του απαγόρευσε στο εξής εξομολογεί αφαιρώντας του, τον τίτλο του πνευματικού.
ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, το κατηγορητήριο με βάση το οποίο καταδικάστηκε ο κληρικός ήταν:
1. «Εναγκαλισμοί, θωπείες και ασπασμοί θηλέων κατά συρροήν επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του».
2. «Κατάχρηση της πνευματικής του πατρότητος κατά συρροήν σε υπεξούσιά του πνευματικώς θήλεα πρόσωπα επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του».
3. «Παράβαση κατά συρροήν της δοθείσης υπ’ αυτού μοναχικής ομολογίας περί παρθενίας», και
4. «Δεινότατος σκανδαλισμός της συνειδήσεως των πιστών».
Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις όχι μόνο εξαιτίας των καταγγελιών αλλά και λόγω της θέσης που είχε κρατήσει ο κληρικός ο οποίος μέσω του συνηγόρου του είχε κατηγορήσει τον Μητροπολίτη κάνοντας λόγο για προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διασυρμού του.
Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει το καλοκαίρι ο δικηγόρος του, σημείωνε πως «Άπαντες οι καταγγέλλοντες κάποιοι έμμεσα και κάποιοι άμεσα ομολογούν ότι προέβησαν στην καταγγελία μετά από συνάντηση τους και με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη».
Είχε πει ακόμη πως «η συντριπτική πλειοψηφία των προσώπων που αναφέρονται στις καταγγελίες ότι δήθεν προέβη ο εντολέας μου σε ανάρμοστους εναγκαλισμούς, όχι απλώς δεν έκαναν καταγγελία, αλλά πέρα από τη διάψευση προέβησαν στην αποστολή εξωδίκων στη Μητρόπολη, έως και την απειλή για κατάθεση μηνύσεων για συκοφαντική δυσφήμιση».
ΜΑΚΡΑ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως από την πλευρά της κάνει λόγο για «μακρά και επώδυνη δικαστική διαδικασία» σημειώνοντας πως ακολούθησε τα προβλεπόμενα.
«Ο ορισθείς ιερεύς-ανακριτής εξέτασε 11 μάρτυρες κατηγορίας και 13 μάρτυρες υπερασπίσεως, εξέδωκε πόρισμα και ο τότε κληρικός μας εκλήθη στις 26 Απριλίου ε.ε. στο Επισκοπικό Δικαστήριο, συνοδευόμενος από συνήγορο υπερασπίσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρουπόλεως.
Μετά την προβλεπόμενη διαδικασία το τοπικό Επισκοπικό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλα τα παραπτώματα για τα οποία κατηγορούνταν και αρμοδίως παρέπεμψε τη δικογραφία στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα περαιτέρω.
Στο μεταξύ ο Μητροπολίτης μας τον κατέστησε «αργό από πάσης ιεροπραξίας» και του πρότεινε να εγκαταβιώσει στο ανδρικό μας Μοναστήρι στο Αετοχώρι. Δεν υπάκουσε και μετά παρέλευση τεσσάρων μηνών η Μονή εξέδωκε απολυτήριό του» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Μητροπόλεως.