> Voliotaki: «Να αφεθεί η Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της»

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

«Να αφεθεί η Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της»


Στην ανάγκη να δοθεί χρόνος στη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της αναφέρθηκαν τόσο τα στελέχη της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα πρώτα σχόλιά τους για την απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρου και Ν. Μίχου.


Επί του παρόντος οι πάντες τελούν εν αναμονή της απογευματινής κατάθεσης του Ν. Μιχαλολιάκου και της απόφασης των δικαστικών αρχών αν θα αφεθεί ελεύθερος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής με πιθανή πλέον την παρουσία των τριών βουλευτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου ζήτησε η Δικαιοσύνη να αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο της, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σε ένα πρώτο του σχόλιο δήλωσε ότι «η δικαστική διερεύνηση συνεχίζεται» και τάχθηκε κατά της «ποδοσφαιρικής λογικής "ποιος έχασε, ποιος κέρδισε"» διερωτώμενος χαρακτηριστικά αν «βιαζόμαστε λίγο;».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης σημείωσε στην τηλεόραση του «Σκάι» ότι δε γνωρίζει ακόμη το σκεπτικό της απόφασης», αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «το ότι είναι ελεύθεροι οι τρεις βουλευτές δε σημαίνει ότι είναι και αθώοι».

Στο ΠΑΣΟΚ απέφυγαν να τοποθετηθούν και παραπέμπουν στις μεσημεριανές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου.

Τέλος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM τόνισε ότι «το γεγονός ότι δεν εκρίθησαν προφυλακιστέοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρωμένη την κρίση της δικαιοσύνης», διευκρινίζοντας ότι «η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, είναι ένα μέτρο για την αποτροπή άλλων γεγονότων».