> Voliotaki: Όλα δείχνουν μόνιμο χαράτσι! Έτσι θα "χρυσώσουν το χάπι" για τον φόρο ακινήτων - Η εκκωφαντική σιωπή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Όλα δείχνουν μόνιμο χαράτσι! Έτσι θα "χρυσώσουν το χάπι" για τον φόρο ακινήτων - Η εκκωφαντική σιωπή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ!

- Θα παρουσιάσουν ως την ύστατη λύση για να γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο την μονιμοποίηση του χαρατσιού!
- Όλο το παρασκήνιο της ολονύχτιας σύσκεψης των βουλευτών της ΝΔ με τον Γιάννη Στουρνάρα
- Οι καυγάδες, οι απειλές και ο φόβος μήπως η ΝΔ γίνει ΠΑΣΟΚ
- Ποιές είναι οι μέχρι στιγμής αλλαγές! Πίνακες με παραδείγματα
Το σήριαλ "Επανάσταση κατά του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων" συνεχίζεται με αμείωτο...
ενδιαφέρον και όλα δείχνουν ότι το μόνο που θα προκύψει και το οποίο θα είναι εις βάρος των φορολογουμένων είναι να γίνει μόνιμο το ΕΕΤΗΔΕ, γνωστό και ως χαράτσι!

Δηλαδή θα κρατήσει λίγο ακόμα το πολιτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται μεταξύ βουλευτών της ΝΔ ακόμα και υπουργών της κυβέρνησης και κάποια στιγμή θα ανακοινωθεί ότι αποσύρονται κάποιες από τις επαχθείς ρυθμίσεις που γονατίζουν τον κόσμο αλλά γίνεται δυστυχώς μόνιμο το χαράτσι!

Πολιτικά, αυτό που κυριαρχεί είναι η "μάχη" που δίνουν οι βουλευτές της ΝΔ εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα και των συμβούλων του, με απειλές, εντάσεις, παρασκήνιο, πολιτικά νταηλίκια τύπου "μην τολμήσετε να φέρετε το νομοσχέδιο για ψήφιση αν δεν έχει αλλαγές".

Από την άλλη, ο Στουρνάρας του λέει, φέρτε μου ισοδύναμα μέτρα για να αφαιρέσω αυτά που ζητάτε και επιβαρύνουν τους ψηφοφόρους σας και τέλος, υπάρχει και άλλο ένα κόμμα που συγκυβερνά, το ΠΑΣΟΚ, αλλά από την πλευρά αυτή μέχρι στιγμής δεν ακούγεται κιχ!

Η εκκωφαντική σιωπή, λέγεται ότι ενδεχομένως να σπάσει το απόγευμα όταν θα συνεδριάσει το ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιώνται πως άραγε αισθάνονται κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, βλέποντας για παράδειγμα τον Δάνη Τζαμτζή να ηγείται της επανάστασης κι εκείνοι να λουφάζουν;

Οι μέχρι στιγμής αλλαγές

Για δυνατότητα κάποιων αλλαγών έκαναν λόγο τόσο ο Α. Σαμαράς όσο και ο Ε. Βενιζέλος μετά τη χθεσινή τους συνάντηση και οι διαρροές απ' το οικονομικό επιτελείο λένε ότι θα είναι τρεις.

Η μια έχει σίγουρα να κάνει με τη μείωση των συντελεστών φορολόγησης στα αστικά ακίνητα και ειδικά σε εκείνες τις περιοχές όπου η αντικειμενική αξία είναι υψηλή.
Ωστόσο σε ό,τι αφορά στα οικόπεδα θα υπάρξουν και αυξήσεις και μειώσεις στους συντελεστές με πιο πιθανή την αύξηση στις χαμηλής και μεσαίας αξίας περιοχές.

Η τρίτη αλλαγή που διαφαίνεται αυτή τη στιγμή είναι η αποσύνδεση του τεκμαρτού εισοδήματος από τα πραγματικά εισοδήματα έτσι ώστε να υπάρξει ελάφρυνση για τις ευπ[αθείς ομάδες.

Ουσιαστικά για να υπάρξει ελάφρυνση κάποιων θα υπάρξει επιβάρυνση κάποιων άλλων, απλά από το υπουργείο θα γίνει προσπάθεια να απαλειφθούν οι στρεβλώσεις.

Μόνο ξεκάθαρο μέχρι στιγμής είναι πως δεν πρόκειται να φορολογηθούν με τον ενιαίο φόρο ακινήτων οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κ.λπ.), αλλά και σε αυτή την περίπτωση πρεπει να γίνει κοστολόγηση της απώλειας εσόδων η οποία θα πρέπει να μετακυλήσει αλλού.