> Voliotaki: Γιώργος Παπανδρέου: Επόμενος σταθμός Αθήνα και νέο κόμμα!

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Γιώργος Παπανδρέου: Επόμενος σταθμός Αθήνα και νέο κόμμα!

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ



(Στη φωτό Άντα Παπανδρέου-Μισέλ Ομπάμα)

Κι όμως όπως όλα δείχνουν ο επόμενος μεγάλος σταθμός στην πολύκροτη πορεία του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι η Αθήνα! Ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που εξεδιώχθη νύχτα από την εξουσία όταν τόλμησε να εκστομίσει την λέξη δημοψήφισμα δεν δίστασε να προτείνει κάτι αντίστοιχο για τις ΗΠΑ καθώς μιλούσε στο Bloomberg σε ζωντανή σύνδεση από την Βαλτιμόρη όπου βρισκόταν.

Είχε προσκληθεί από το Πανεπιστήμιο Στίβενσον προκειμένου να είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές στην καθιερωμένη εκδήλωση “ Baltimore Speakers Series”. Επρόκειτο για μια σειρά από επτά διαφορετικές διαλέξεις που πραγματοποιούνται στο Joseph Meyerhoff Βαλτιμόρης Symphony Hall από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Απρίλιο.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Μέρκελ από τους Αμερικανούς αποδεικνύουν ότι υπερατλαντικοί σύμμαχοι 60 και πλέον χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι απέναντι στους Γερμανούς.

Το παιγνίδι της παγκόσμιας εξουσίας δεν τους ήταν ποτέ αδιάφορο και γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό στις μέρες μας. Οι Αμερικανοί ανέκαθεν-όπως και οι Γερμανοί-είχαν τους ανθρώπους τους στην Ελλάδα. Ο Γιώργος ήταν ένας από αυτούς.

Μάλιστα όπως όλα δείχνουν η επιμονή του για δημοψήφισμα τείνει να βρει δικαίωση σε πανευρωπαικό επίπεδο καθώς το πρόβλημα της Ευρωπαικής κρίσης δείχνει αξεπέραστο σε βάθος δεκαετιών εάν η Μέρκελ επιμείνει να μην κόβει νέο χρήμα.

Δεδομένου του χάσματος και του μίσους που χωρίζει πλέον ΗΠΑ και Γερμανία η εκ νέου πολιτική επιστράτευση του Γιώργου Παπανδρέου είναι κάτι παραπάνω από πιθανή.

Κάτω από αυτό το πρίσμα να δείτε να την επαναφορά του Κώστα Σημίτη που έχει συμπάθειες στο γερμανικό στρατόπεδο όπως επίσης και την δικαστική διερεύνηση των Υποβρυχίων που απειλεί να ανατινάξει την κυβέρνηση Σαμαρά.

Εάν οι Αμερικανοί μιλήσουν δημόσια όπως απειλούν στις ιδιωτικές τους συνομιλίες για το σκάνδαλο των Υποβρυχίων-που ξεπερνά τα 4 δις-οι ερασιτεχνισμοί του Γιώργου Παπανδρέου που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ- εάν μάλιστα αποδειχθεί ότι δεν συμμετείχε σε κάποιο παιγνίδι συνομωσίας-μπορούν να αποδειχθούν σταγόνα στον ωκεανό που μας απειλεί.

Όπως και νάχει η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στο αμέσως επόμενο διάστημα είναι περισσότερο πιθανή από ποτέ...