> Voliotaki: Χτυπάνε χειρουργικά στο δέσιμο του Έλληνα με την γη του οι ξένοι και ντόπιοι ραντιέρηδες

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Χτυπάνε χειρουργικά στο δέσιμο του Έλληνα με την γη του οι ξένοι και ντόπιοι ραντιέρηδες

ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ. ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΔΙΣ

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε! Πόσο τυχαία είναι η επίθεση των συμβούλων του Στουρνάρα στα ακίνητα και δη στα οικόπεδα και τις αγροτικές εκτάσεις;


Είναι μόνο τα χρήματα που θέλουν να αρπάξουν με τον συγκεκριμένο φόρο ή μήπως είναι ο τσαμπουκάς του Έλληνα -που παραδοσιακά είναι δεμένος με τη γη- αυτός που θέλουν να σπάσουν; Παρότι από την δεκαετία του 80 και μετά, μεγάλο μέρος του πληθυσμού αστικοποιήθηκε, εντούτοις δύσκολα ο Έλληνας αποχωρίζονταν την γη του. Ακόμη και οι δημόσιοι υπάλληλοι άφηναν στο πόδι τους στο χωριό κάποιον συγγενή να προσέχει τα κτήματα.
Σε μια χώρα που την λούζει ο ήλιος, με αμέτρητα νησιά και πανέμορφες παραλίες στη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών θα αναβλύβει και πετρέλαιο. Ε, λοιπόν δεν υπάρχει πιο ιδανική συγκυρία από ετούτη εδώ για τους ξένους ραντιέρηδες.
Κοψοχρονιάς θα αρπάξουν τα φιλέτα καθώς οι Έλληνες ιδιοκτήτες γης δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στους φόρους κατοχής. Στην ουσία ο Στουρνάρας και οι σύμβουλοί του αυτό που κάνουν είναι να προσφέρουν την ελληνική γη για πλιάτσικο σε κάθε είδους τυχοδιώκτες.
Σκεφθείτε ότι ακόμη και οι δικοί μας ραντιέρηδες έχουν πλευρίσει τον Μανιάτη να τους πει σε ποιο σημείο των Ιωαννίνων για παράδειγμα θα τρυπήσουν τα γεωτρύπονα ώστε να κάνουν τις ανάλογες επεπνδύσεις στην ευρύτερη περιοχή. Το ίδιο και στο Κατάκωλο και στην Κρήτη, όπου πρόκειται να αναβλύσει ο μαύρος χρυσός.
Το γεγονός ότι η ΝΔ θα γονατίσει στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ δεν χωράει αμφιβολία. Ο Βενιζέλος πλήρωσε ακριβά το χαράτσι της ΔΕΗ και έχει ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά του να διανύσει. Είναι άγνοια κινδύνου για τον ίδιο να μην συνειδητοποιεί ότι δεν είναι λίγοι οι πολίτες που θεωρούν πλέον το ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση.
Ακόμη περισσότεροι θα είναι εκείνοι που σε 6 μήνες από σήμερα θα έχουν την ίδια γνώμη για το έως τώρα κόμμα των νοικοκυραίων, όπως θεωρείται παραδοσιακά η ΝΔ στην συνείδηση των κεντρώων ψηφοφόρων της.
Ο Στουρνάρας με τον περίφημο φόρο για τα ακίνητα ενταφιάζει την ΝΔ και αυτό υπό προυποθέσεις θα μπορούσε να εκληφθεί και ως προσφορά στον τόπο. Δεν είναι και λίγο μέσα σε 3 χρόνια να απαλλαγούμε από 3 εγκληματικές οργανώσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Χρυσή Αυγή) και να πάμε πλέον για την 4η που χωρίς αμφιβολία θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις πάρει στα χέρια του την διακυβέρνηση της χώρας.
Κι ενώ αναζητούν με τον φόρο κατοχής στα ακίνητα ένα ποσό κοντά στα 2,8 δις ευρώ, μόνο τα υποβρύχια (που γέρνουν) μας έχουν κοστίσει 4 δις!
Ο απόλυτος εμπαιγμός του διεφθαρμένου κράτους απέναντι στους πολίτες του. Μερικές δεκάδες μιζαδόροι πολιτικοί, αξιωματικοί, γραμματείς και φαρισαίοι, σε συνεργασία με συγκεκριμένους μηντιάρχες κατάφεραν να ξοδέψουν πάνω 32 δις στο διάστημα 1974-2010 και να μεταρέψουν τη χώρα σε σκουπιδότοπο εξοπλισμών όπως σωστά γράφει το onalert
Οι εξοπλιστικές δαπάνες και το χρέος

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εκθέσεων του Διεθνούς Ινστιτούτου Στοκχόλμης για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό (SIPRI), η Ελλάδα για την περίοδο 1974-2010 (σε σταθερές τιμές έτους 1990) αγόρασε:
• από τις ΗΠΑ όπλα αξίας 15,5 δισ. δολαρίων,
• από τη Γερμανία όπλα αξίας 6,5 δισ. δολ.,
• από τη Γαλλία όπλα αξίας 4,1 δισ. δολ.,
• από την Ολλανδία όπλα αξίας 2,1 δισ. ευρώ,
• από τη Ρωσία όπλα αξίας 1 δισ. ευρώ,
• από την Ιταλία όπλα αξίας 879 εκατ. δολ.


Τα ποσά αυτά, σύμφωνα με μία διαφορετική ανάγνωση των στοιχείων του SIPRI, μας λένε ότι η Ελλάδα μετά το 1974 εισάγει σταθερά κατά μέσο όρο και σε ετήσια βάση:
• Το 3,74% των όπλων που εξάγουν παγκοσμίως οι ΗΠΑ!
• Το 9,64% των όπλων που εξάγει παγκοσμίως η Γερμανία
• Το 5,51% των όπλων που εξάγει παγκοσμίως η Γαλλία.


Αυτά τα στοιχεία δικαιολογούν απόλυτα τον ελληνικό τίτλο του μεγάλου ευεργέτη των πολεμικών βιομηχανιών ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας, αν οι αγορές που έκανε στο διάστημα 1974-2010 διαβαστούν ως εξής:

• Η Ελλάδα αγόρασε από τις ΗΠΑ όπλα που αντιστοιχούν στο σύνολο της παραγωγής της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας για διάστημα άνω των 16 μηνών!
• Η Ελλάδα κάθε δέκα χρόνια αγοράζει το σύνολο της ετήσιας παραγωγής της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας που προορίζεται για εξαγωγές!
• Η Ελλάδα το διάστημα 1974-2010 αγόρασε το σύνολο της παραγωγής περίπου δύο ετών της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας που προορίζεται για εξαγωγές!


Κάτι επίσης αξιοσημείωτο: Την εποχή της «ισχυρής Ελλάδας» του Κ. Σημίτη, την πενταετία 2001-2005, η χώρα ήταν πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη στις εισαγωγές όπλων από τις ΗΠΑ και δέκατη στις εισαγωγές όπλων μεταξύ όλων των χωρών του κόσμου, κατέχοντας ως χώρα εισαγωγής το 4% της παγκόσμιας «πίτας» των εξαγωγών όπλων που γίνο νται από όλες τις χώρες! Στη λίστα των παγκόσμιων «πρωταθλητών» στις εισαγωγές όπλων παρέμεινε η Ελλάδα και κατά το διάστημα που χρεοκοπούσεΙ'
Ετσι, το διάστημα 2007-2010, την 1η θέση κατέχει η Ινδία (9,8 δισ. δολ.), τη 2η η Ν. Κορέα (5,6 δισ. δολ.), την 3η το Πακιστάν (5,3 δισ. δολ.), την 4η η Κίνα (4,8 δισ. δολ.) και την 5η θέση κατέχει η Ελλάδα (4,3 δισ. δολάρια).Ακολουθούν, κατά σειρά, οι χώρες Σινγκαπούρη, Αλγερία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Μαλαισία. Αραβικά Εμιράτα,Τουρκία, Βενεζουέλα...

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το 2010 το Διεθνές Ινστιτού το Στοκχόλμης για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό (SIPRI).

• Οι δαπάνες της Ελλάδας για εισαγωγές όπλων κατά την περίοδο που έγινε η συσσώρευση του σημερινού δημόσιου χρέους (1974-2010) ήταν της τάξης των 32 δισ. δολαρίων (σταθερές τιμές 1990). Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο μισό ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) της ίδιας χρονιάς (1990). που ήταν 66,7 δισ. δολ.

• Τα τελευταία 36 χρόνια, υπήρξαν εισαγωγές όπλων στην Ελλάδα, προερχόμενων από ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, συνολικής αξίας ίσης σχεδόν με το μισό του μέσου ετήσιου ΑΕΠ της ίδιας περιόδου. Εδώ θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι οι εξοπλιστικές δαπάνες χρηματοδοτούνται με δανεισμό και κατά συνέπεια τροφοδοτούν άμεσα το χρέος, όχι μόνο αυξάνοντας το κατά το ύψος του ποσού αυτών των δαπανών, αλλά κατά πολύ περισσότερο, καθώς συσσωρεύονται και οι τόκοι Έπειτα από όλα αυτά ας λάβουμε υπόψη ότι:

• Το δημόσιο χρέος, έτσι όπως διαμορφώθηκε το 2010 (πριν από το κούρεμα) και με τη συσσώρευση τόκων επί τόκων, ξεπέρασε τα 330 δισ. ευρώ (143% ΑΕΠ. 2010).

• Το χρέος των 330 δισ ευρώ αποτελείται από κεφάλαια και τόκους επί τόκων.

• Οι εισαγωγές όπλων χρηματοδοτούνται κυρίως από εξωτερικό δανεισμό, δηλαδή «χτίζουν» άμεσα το χρέος και μάλιστα είναι μακροχρόνιος δανεισμός, πράγμα που συμβάλλει κατά πολύ στη συσσώρευση των τόκων.

• Οι δαπάνες, όσα δηλαδή ξόδεψε η Ελλάδα για εισαγωγές όπλων μεταξύ 1974-2010", ισοδυναμούν με περίπου 32 διο. δολάρια σε τιμές 1990, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 50% ενός μέσου ετήσιου ΑΕΠ της Ελλάδας των τελευταίων δεκαετιών Αν προστεθούν και οι τόκοι στο κεφάλαιο αυτό (καθότι προέρχεται από δανεισμό), τότε ισοδυναμεί με κάτι πολύ παραπάνω από το 50% του μέσου ΑΕΠ της χώρας αυτήν την περίοδο.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα αυτά, τότε το συμπέρασμα είναι πασιφανές και εύλογο: Ένα τεράστιο μέρος του δημόσιου χρέους προήλθε από τα δάνεια για τις δαπάνες για τις εισαγωγές όπλων και τους τόκους που αυτά δημιουργούν. Με βάση λοιπόν μετριοπαθείς υπολογισμούς, το ποσό των 32 δια. δολαρίων (σταθερές τιμές έτους 1990). που έχει διατεθεί για εισαγωγές όπλων το διάστημα 1974-2010, αν υπολογιστεί με βάση τον πληθωρισμό, τις αλλαγές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες αλλά και τους τόκους που πληρώνονται στα για την κάλυψη αυτών των αγορών, τότε προκύπτει πως ένα μεγάλο μέρος, πολύ πάνω από το 1/3 του συνολικού δημόσιου χρέους της Ελλάδας των 328,5 διο. ευρώ (πριν από το κούρεμα), οφείλεται σε εισαγωγές όπλων.
Σήμερα λοιπόν έρχεται ο Στουρνάρας να λεηλατήσει την ακίνητη περιουσία για να εισπράξει 2,8 δις ενώ στο μεταξύ έχουν πεταχθεί κοντά στα 50 δις μόνο σε εξοπλιστικά. Για την ώρα ας αφήσουμε έξω τα φάρμακα μια και εδώ έγινε η δεύτερη-μετά τους εξοπλισμούς-μεγάλη ληστεία του τρένου.
Φυσικά χωρίς να έχει τιμωρηθεί κανείς εκτός ίσως τον Άκη Τσοχατζόπουλο που δεν θα αργήσει να αποφυλακισθεί λόγω ηλικίας...