> Voliotaki: Έφτασαν τους 13 οι νεκροί από την κακοκαιρία στη βόρεια Ευρώπη

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Έφτασαν τους 13 οι νεκροί από την κακοκαιρία στη βόρεια Ευρώπη

Πτώσεις δέντρων, τρένα ακινητοποιημένα, αεροπλάνα καθηλωμένα. 13 νεκρούς σε Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Βρετανία αφήνει πίσω της η φονική καταιγίδα που έπληξε τη βόρεια Ευρώπη.

Στη Γερμανία, οι νεκροί είναι συνολικά έξι. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους καταπλακώθηκε από δέντρο στο Γκελσενκίρκεν της δυτικής Γερμανίας, ενώ δύο παιδιά που επέβαιναν στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν. Σε παρόμοιο δυστύχημα, έχασαν τη ζωή τους άλλοι δυο άνθρωποι.


Επίσης, ένας ψαράς κι ένας ναύτης σκοτώθηκαν σε διαφορετικά ναυτικά ατυχήματα.

Στη Βρετάνη της δυτικής Γαλλίας μία γυναίκα παρασύρθηκε από τα κύματα, ενώ στην Ολλανδία δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Οι άνεμοι στη βόρεια Γαλλία και την Ολλανδία έπνεαν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ στη Βόρεια Θάλασσα η ταχύτητά τους έφθασε τα 191 χιλιόμετρα την ώρα.

Πολλά δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν στο Λονδίνο και στα περίχωρά του, καθώς και στη βορειοδυτική Γερμανία, ενώ τουλάχιστον 50 πτήσεις ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, ενώ σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ σημειώθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις στα αεροδρόμια του Αμβούργου και του Ντίσελντορφ.

Άμστερνταμ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Άμστερνταμ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Διακοπές στην ηλεκτροδότηση έπληξαν 42.000 νοικοκυριά στη βόρεια Γαλλία και στο Μπελ-Ιλ της Βρεττάνης μία γυναίκα έπεσε από βράχο στη θάλασσα και παρασύρθηκε από τα κύματα.

Η καταιγίδα πέρασε από τη Βρετάνη και τη Νορμανδία νωρίς χθες το πρωί προκαλώντας πτώσεις δέντρων και διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές.

Μπράιτον, Αγγλία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Μπράιτον, Αγγλία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Στη Βρετανία περίπου τα 600.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα, παρότι σε πολλά από αυτά αποκαταστάθηκε αργότερα η ηλεκτροδότηση.

Στο Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας μία 17χρονη καταπλακώθηκε από δέντρο που έπεσε πάνω στο τροχόσπιτο, στο οποίο διέμενε με την οικογένειά της, καθώς στο σπίτι τους πραγματοποιούνταν επισκευαστικές εργασίες.

Άμστερνταμ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Άμστερνταμ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Ένας άνδρας και μία γυναίκα σκοτώθηκαν όταν παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια μετά την έκρηξη υγραερίου που προκάλεσε ξεριζωμένο δέντρο στο Όνσλοου του δυτικού Λονδίνου

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών στη Δανία και τη Σουηδία εξέδωσαν προειδοποιήσεις για καταιγίδες καθώς στις σκανδιναβικές χώρες πνέουν άνεμοι με ταχύτητα 162 χιλιομέτρων την ώρα.

Η σιδηροδρομική εταιρεία της Δανίας DSB ανακοίνωσε ότι τα τοπικά, περιφερειακά δρομολόγια των τρένων κι εκείνα του Intercity θα μειωθούν εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν οι γραμμές ηλεκτροδότησης, καθώς και από τα συντρίμμια και τα δέντρα που έπεσαν στις ράγες.

Μπράιτον, Αγγλία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Μπράιτον, Αγγλία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Γκιλελέζε στο νησί Ζίλαντ της Δανίας, βόρεια της Κοπεγχάγης, από τοίχο που κατέρρευσε και μία γυναίκα τραυματίστηκε όταν εγκλωβίστηκε κάτω από μία οροφή που κατέρρευσε στην επαρχία της Γιουτλάνδης.