> Voliotaki: «Σφαγή» μέσα στη Χρυσή Αυγή για τη νέα ηγεσία

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

«Σφαγή» μέσα στη Χρυσή Αυγή για τη νέα ηγεσία

Είτε προφυλακιστούν αύριο και μεθαύριο είτε όχι οι Μιχαλολιάκοι και Σία, θεωρούνται ήδη τελειωμένοι και «καμένα χαρτιά» για τον ηγετικό πυρήνα των Ελλήνων φασιστών, που βρίσκονται εντός ή εκτός Χρυσής Αυγής.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ήδη υπάρχει μία «κίνηση των 100» με στελέχη του ακροδεξιού-φασιστικού χώρου (από την οποία κίνηση έχουν αποκλειστεί λούμπεν πρόσωπα τύπου Ρουπακιά και κυρίως την αποτελούν μορφωμένοι, επιστήμονες, τέως στρατιωτικοί και επιχειρηματίες).


 Άμεσος στόχος της κίνησης των 100 είναι η γρήγορη αλλαγή της ηγεσίας και του πολιτικού προσώπου της νέας Χρυσής Αυγής, που θα απομακρυνθεί σε ένα βαθμό από τις βίαιες επιθέσεις και τα προγκρόμ μεταναστών και αντιφρονούντων.

Τα ονόματα που ακούγονται για την ηγεσία της νέας Χρυσής Αυγής είναι του δικηγόρου κ. Κώστα Πλεύρη (που θεωρείται ο πατριάρχης του φασισμού στην Ελλάδα), στρατηγός της ανώτατης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων που αποστρατεύθηκε πρόσφατα και ένα από τα ιστορικά στελέχη της 4ης Αυγούστου και της Χρυσής Αυγής, ο Ίων Φιλίππου, πολιτικός μηχανικός, προσωπικός φίλος του Νίκου Μιχαλολιάκου και συγγραφέας του βιβλίου «Χρυσή Αυγή-Πολιτικός οδοδείκτης», που κυκλοφόρησε το περασμένο Σαββατοκύριακο από τις εκδόσεις «Ήλεκτρον» του Κώστα Πλεύρη.

Ήδη το πριόνισμα των Μιχαλολιάκων και Σια και η απαξίωσή τους άρχισε από τα εσωτερικά ηγετικά κλιμάκια της Χρυσής Αυγής, που υπολογίζουν ότι η παρέα Μιχαλολιάκου ίσως παραμείνει για αρκετό χρόνο κρατούμενη μέχρι τη δίκη της, η οποία θα διαρκέσει και αρκετούς μήνες.

Τούτο σημαίνει ότι ο χώρος για την επόμενη διετία θα παραμείνει ακέφαλος, γιατί είναι προφανές ότι η κ. Ζαρούλια, σύζυγος Μιχαλολιάκου, που της έχει ανατεθεί ουσιαστικά η αρχηγεία της Χρυσής Αυγής είναι ακατάλληλη και άσχετη από πολιτικό αγώνα εντός και εκτός των νόμων.

Μία απόδειξη του «πριονίσματος» της ηγεσίας Μιχαλολιάκου, που έχει αρχίσει ήδη από τα άδυτα των αδύτων της Χρυσής Αυγής, είναι και τα παρακάτω λόγια που γράφει προς τον αρχηγό της ΧΑ σε επιστολή που του έστειλε πρόσφατα ο Ιων Φιλίππου και περιέχεται στο βιβλίο του, «Χρυσή Αυγή-Πολιτικός οδοδείκτης», στη σελίδα 360:

«Η ένδεια (εννοεί η πολιτική ένδεια της ΧΑ) βρίσκεται στα πρόσωπα τα οποία είναι πολύ δυνατά στη δράση, αλλά πολύ αδύνατα στη σκέψη. Αναγνωρίζω βέβαια, ότι δουλεύεις με το υλικό που διαθέτεις. Στην παρούσα φάση, ωστόσο, της πολιτικής ενηλικίωσης της ΧΑ δεν αρκεί αυτό πια. Διότι τα πρόσωπα έχουν υπερβεί με οίηση τον ρόλο τους και η έλλειψη αυτογνωσίας, κινδυνεύει να τα καταστήσει γραφικά, πλήττοντας ανεπανόρθωτα το κύρος της Χρυσής Αυγής. Για να γίνω σαφής.

Ο Χρήστος (εννοεί τον βουλευτή Επικρατείας της ΧΑ Χρήστο Παππά), ο Ηλίας (εννοεί τον Κασιδιάρη) και άλλος Ηλίας (εννοεί τον Παναγιώταρο) αλλά και όλοι οι άλλοι δεν διαθέτουν το πολιτικό ανάστημα να οδηγήσουν τη Χρυσή Αυγή στο πεπρωμένο της.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι η άγνοια της αγνοίας ένεκα της οποίας βαυκαλίζονται ότι το διαθέτουν και έτσι βυθίζονται στο τέλμα μιας πολιτικής ενδογαμίας, όπου όλοι αυτοθαυμάζονται και αλληλοσυγχαίρονται ερήμην της αδήριτης πραγματικότητας.

Πρέπει συνεπώς να τα αλλάξεις όλα, αρχίζοντας από τον εαυτό σου. Η Χρυσή Αυγή για να μη γίνει στάχτη πρέπει να αλλάξει ριζικά».

Αυτά τα λόγια ενός ιστορικού στελέχους του ελληνικού φασισμού και της Χρυσής Αυγής, του Ίωνα Φιλίππου και κυρίως η φράση προς τον Μιχαλολιάκο ότι πρέπει να τα αλλάξει όλα αρχίζοντας από τον εαυτό του, αποκαλύπτουν και την επόμενη μέρα της Χρυσής Αυγής.

Νέα πρόσωπα, νέα ηγεσία, νέα πολιτική δράση και πέταγμα στα σκουπίδια όλων αυτών που οδήγησαν το νεοναζιστικό κόμμα στα κάγκελα της φυλακής.