> Voliotaki: ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΚΑΛΕΣ

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΚΑΛΕΣ

12 Amazing Σκάλες σε όλο τον κόσμοBueren Mountain δεν είναι ένα πραγματικό βουνό. Είναι 374 μέτρα μακριά σκάλα στη Λιέγη .Τα σκαλοπάτια χτίστηκαν το 1881 για να επιτρέψει στρατιώτες στην κορυφή του λόφου για να πάει κάτω στο κέντρο, χωρίς να χρειάζεται να περπατήσετε μέσα από τα επικίνδυνα σοκάκια.

Η δομή αυτή ονομάζεται για 15ο αιώνα αριστοκράτη Vincent de Bueren , από ό, τι είναι τώρα η ολλανδική επαρχία Gelderland, ο οποίος υπερασπίστηκε την πόλη της Λιέγης από μια επίθεση από τον Δούκα της Βουργουνδίας. Ένα μεγάλο βαθμό καταστραφεί ακρόπολη, όχι μακριά από το βουνό Bueren, πρώην προπύργιο της άμυνας της πόλης.

Όταν φτάσετε στην κορυφή θα πρέπει να ανταμείβεται με μια υπέροχη θέα της πόλης και του ποταμού Meuse. [ link , χάρτης ]
2. Σκάλα πάνω από τη θάλασσα στην Ισπανία

Αυτή η όμορφη σκάλα βρίσκεται στο νησί Gaztelugatxe στην Ισπανία. Gaztelugatxe είναι ένα μικρό νησάκι στις ακτές της Κόλπο που ανήκει στο Δήμο Bermeo, στην Χώρα των Βάσκων (Ισπανία).

Είναι συνδεδεμένο με την ηπειρωτική χώρα με τεχνητές γέφυρα. Στην κορυφή του νησιού βρίσκεται ένα ασκητήριο που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα, αν και ορισμένα ευρήματα δείχνουν ότι η ημερομηνία αυτή μπορεί να είναι το 9ο αιώνα.

Η σκήτη είναι προσβάσιμο από ένα στενό μονοπάτι, που διασχίζουν τη σταθερή πέτρινο γεφύρι, και ανεβαίνοντας 237 σκαλοπάτια, αν και άλλες πηγές αναφέρουν τον αριθμό ως 229 ή 231 μέτρα.

Οι καλύτερες εποχές για να επισκεφθείτε είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο, έτσι ώστε να απολαύσετε την ηρεμία της ρύθμισης, όπως τα καλοκαίρια είναι συνήθως γεμάτο. [ link , χάρτης ]
3. σπειροειδής σκάλα στο Taihang Βουνό, Κίνα

A 300-πόδι (91,5 m) σκάλα κατά μήκος ενός προσώπου βουνό βουνά Taihang σε Linzhou , Κίνα, προσφέρει τη συγκίνηση της ορειβασίας, χωρίς τον κίνδυνο. Η πεζοπορία μέχρι τις σκάλες παρέχει μια μεγάλη εμπειρία το ένα δεν θα ξεχάσει εύκολα, και καμία ιδιαίτερη ταχύτητα είναι απαραίτητη.

"Εδώ ο άνεμος φυσάει και τα κτυπήματα αυτά, τα πουλιά πετούν παρελθόν τους, τρίζουν τα σκαλοπάτια. Είναι πολύ πιο αυθεντικό από ένα ασανσέρ, "ο υπάλληλος είπε.

Ωστόσο, λόγω της ασφάλειας και υγείας, η διαχείριση έχει προσόντα πριν καθένας έχει το δικαίωμα να ανέβει. Αναρριχητές πρέπει να είναι κάτω των 60 ετών και καλούνται να συμπληρώσουν ένα έντυπο ότι δεν έχουν καρδιακά ή πνευμονικά προβλήματα. [ link χάρτης]
4. Awaji Hyakudanen, Ιαπωνία

Awaji Yumebutai "(ή στα Αγγλικά -" Στάδιο των Ονείρων ") είναι μια σύνθετη σειρά των κτιρίων και άλλες περιοχές που βρίσκονται στο νησί Awaji σε Hyogo Prefecture, Ιαπωνία.

Ένα από τα από τους κήπους του Awaji Yumebutai είναι το 100-στο επίπεδο του κήπου (ή στα ιαπωνικά - hyakudan'en), ο κήπος αποτελείται από 100 πλατείες ενωμένος μικρότερους κήπους.

Awaji Hyakudanen χτίστηκε ως μνημείο από το μεγάλο σεισμό Hanshin (1995) στην πλευρά ενός βουνού που είχε το μισό αφαιρεθεί στις αρχές της δεκαετίας του 90, για χρήση ως θάλασσα γεμίσει κατά τη διάρκεια της κατασκευής για την κατασκευή τεχνητών νησιών στο Osaka Bay (ένα από αυτούς είναι η Kansai International Airport). [ link , χάρτης ]
5. Moses Bridge Σκάλες, Ολλανδία

Στις αρχές του 17ου αιώνα Fort de Roovere περιβάλλεται από τάφρο και χτίστηκε χωρίς μια γέφυρα. Ωστόσο, ως μέρος ενός προγράμματος πρόσφατης αποκατάστασης, ότι απαιτείται η προσθήκη ενός γέφυρας πρόσβασης.

Από σεβασμό για την αρχική κατάσταση νησί του κάστρου, Ολλανδία-based RO & AD Architecten κατασκεύασε τις σκάλες Bridge Μωυσή, μια διακριτική "βυθισμένο" γέφυρα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη γραμμή του εδάφους και του νερού. Το αποτέλεσμα είναι μια σχεδόν αόρατη γέφυρα που βυθίζει μερικώς πεζούς στην τάφρο.

Αρχικά, μια ζώνη πλημμύρας στα βόρεια εφόσον μια περιοχή που θα μπορούσε να πλημμυρίσει με νερό αρκετά βαθύ για να κάνουν εκ των προτέρων τον εχθρό με τα πόδια επισφαλής, αλλά αρκετά ρηχό για να αποκλείσει την αποτελεσματική χρήση των σκαφών.

Σήμερα, δύο φραγμάτων κάθονται σε κάθε άκρο του mote, εξασφαλίζοντας ότι, όταν η στάθμη του νερού ανεβαίνει, θα χυθεί πάνω από τα φράγματα και όχι στην γέφυρα. [ link , χάρτης ]
6. Βήματα Canyon, Ισημερινός

Αυτή η περίφημη Σκάλα Canyon βρίσκεται δίπλα στον καταρράκτη Pailon del Diablo στο Εκουαδόρ. Η Paílón del Diablo είναι ένα αρκετά μεγάλο καταρράκτη (που βρίσκεται στο Pastaza River) μόλις 30 λεπτά μακριά από την πόλη της Baños στον Ισημερινό. Θεωρείται ως ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της περιοχής. Κατά την επίσκεψη του Ισημερινού δεν πρέπει να χάσετε αυτό το υπέροχο συστροφή σκάλες / βήματα. [ link , χάρτης ]

7. Chand Baori, Ινδία
Chand Baori είναι ένα διάσημο κλιμακοστάσιο που βρίσκεται στο χωριό Abhaneri κοντά στον προορισμό Τζαϊπούρ στο ινδικό κρατίδιο του Ρατζαστάν .

Χτίστηκε το 800 CE. 3500 σκαλοπάτια της σε 13 ιστορίες επεκτείνουν 100 πόδια (30 μ.) στο έδαφος, καθιστώντας το ένα από τα βαθύτερα (και μεγαλύτερη) κλιμακοστασίων στην Ινδία.

Η πολιτεία του Rajasthan είναι εξαιρετικά άγονη, και η πρόθεση και η τελική δομή του Chand Baori είχε ως στόχο τη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Στο κάτω μέρος του φρέατος, ο αέρας να είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη από ό, τι στην επιφάνεια, και Chand Baori χρησιμοποιήθηκε ως τόπος συγκέντρωσης της κοινότητας για τους ντόπιους κατά τη διάρκεια των περιόδων έντονης θερμότητας. [ link , χάρτης ]
8. Σαντορίνη Σκάλα, Ελλάδα

Το 1715, οι κάτοικοι νησιού, χτισμένη μια πρόχειρη σκάλα στο πλάι του μεγάλου βουνού ώστε να μπορούν να κάνουν πεζοπορία προς την κορυφή. Πριν από καιρό, γαϊδούρια στρατολογήθηκαν για να βοηθήσει τη μεταφορά φορτίου και επιβατών από και προς τα πλοία και την πόλη. Το 1930, η κλίμακα βελτιώθηκε και περισσότερα γαϊδουράκια προστέθηκαν για να βοηθήσουν στην σύμφωνης γνώμης και αξιοπρεπής. Τέλος, το 1979, ένα τελεφερίκ είχε εγκατασταθεί για να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία - αλλά το πιο διασκεδαστικό βόλτα είναι ακόμα με γαϊδουράκι.

Το ζιγκ-ζαγκ σκάλα από τη θάλασσα στην πόλη είναι πλακόστρωτος, και λόγω των πολλών switchbacks, η απόσταση από το ένα άκρο στο άλλο είναι 1300 μέτρα ή 4.265 πόδια.Υπάρχουν 657 τέσσερις-ιντσών (10 cm) ψηλά βήματα στο διάδρομο, και αυτό το φυσικό σκαλί-πλοίαρχος παρέχει μια πολύ καλή προπόνηση σε μια ηλιόλουστη ημέρα. [ link , χάρτης ]
9. Schlossberg Σκάλες, Αυστρία

Η κύρια έλξη στο Γκρατς είναι η Schlossberg (Πύργος του Ρολογιού). Είναι περήφανο και είναι ορατή από όλα τα σημεία της πόλης. Οι τουρίστες και ντόπιους επισκέπτες πρέπει να ανέβεις στην κορυφή για να δείτε την υπέροχη θέα του Graz και τη γύρω περιοχή. Οι Σκάλες Schlossberg βρίσκεται στο άλλο άκρο του Schlossbergplatz.

Οι εντυπωσιακές σκάλες λαξευμένες στο rockface του λόφου Schlossberg και διπλασιάζει εμπρός και πίσω μέχρι την κορυφή του λόφου και τον πύργο του ρολογιού. Υπέροχη θέα πάνω από την πόλη μπορείτε να απολαύσετε κατά τη διάρκεια της ανόδου μέχρι τα βήματα.Τα 260 μέτρα της σκάλας είναι μια πολύ πιο ευχάριστη (αν και κουραστικό!) Τρόπος για να φτάσει στην κορυφή του Schlossberg. Για τους λιγότερο ενεργητικός, μπορείτε να πάρετε το Schlossbergbahn ή ανελκυστήρα. [ link , χάρτης ]
10. Σκάλες Ποτέμκιν, Ουκρανία

Οι Σκάλες Ποτέμκιν είναι μια γιγαντιαία σκάλα στην Οδησσό της Ουκρανίας. Οι σκάλες θεωρείται μια επίσημη είσοδο της πόλης από την κατεύθυνση της θάλασσας και είναι το πιο γνωστό σύμβολο της Οδησσού.

Επισήμως γνωστή σήμερα ως τις Σκάλες Primorsky, ήταν αρχικά γνωστή ως τα βήματα Boulevard, ο γίγαντας Σκάλα, ή τα βήματα Richelieu. Το κορυφαίο βήμα είναι 12,5 μέτρα (41 ft), και το χαμηλότερο βήμα είναι 21,7 μέτρα (70.8 ft). Η σκάλα είναι 27 μέτρα (88,5 πόδια), και εκτείνεται για 142 μ. (465,9 πόδια), αλλά δίνει την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου μήκους.[ link , χάρτης ]
11. Σκάλες Haiku, Χαβάη, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Τα χαϊκού Σκάλες, επίσης γνωστή ως το Stairway to Heaven ή χαϊκού Σκάλα, είναι ένα απότομο μονοπάτι στο νησί Oahu .

Η διαδρομή ξεκίνησε ως μια ξύλινη σκάλα εμβολιάζεται στο γκρεμό στη νότια πλευρά του χαϊκού Valley. Ήταν εγκατασταθεί το 1942 για να επιτρέψει καλώδια κεραίας να δένονται από τη μία πλευρά τα βράχια πάνω από Haiku Valley στην άλλη.
Ένα κτίριο που θα παρέχει συνεχή σύνδεση επικοινωνίας μεταξύ WAHIAWA και χαϊκού Valley Naval Ραδιοφωνικός Σταθμός κατασκευάστηκε στην κορυφή της Puukeahiakahoe, υψόμετρο περίπου 2.800 πόδια (850 μ.).

Το 2003, οι σκάλες είχαν επισκευαστεί, επιβαρύνοντας την πόλη 875 χιλιάδες δολάρια. Από τις αρχές του 2012, δεν έχουν δικαιώματα χρήσης γης θέματα έχουν επιλυθεί. Η πόλη και η κομητεία της Χονολουλού έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει σήμερα κανένα σχέδιο για να ανοίξει τις σκάλες για δημόσια χρήση, επικαλούμενη ανησυχίες ευθύνης. [ link , χάρτης ]
12. Γέφυρα-σκαλί, Ελβετία

Η γέφυρα πάνω από τον Traversinertobel , μια κοιλάδα πλευρά της Via Mala, είναι η πιο πρόσφατη δομή αυτού του είδους σχεδιασμένο από τον μηχανικό Jürg Conzett και συνεργάτης Rolf Bachofner του.

Θα λυθεί το πρόβλημα της σύνδεσης δύο διαφορετικά υψόμετρα πάνω από το φαράγγι, δημιουργώντας μια σκάλα. Η σκάλα αντικαθιστά μια γέφυρα σχοινί για τους πεζοπόρους που αφανίστηκαν από μια διαφάνεια βράχο. Αυτή η αναστολή πεζογέφυρα καλύπτει μια απόσταση 56 μέτρων, με υψομετρική διαφορά 22 μέτρων (72ft) μεταξύ των δύο άκρων. [ link ]

Bonus 1: Σκάλα, ως έκφραση της τέχνης στη Γερμανία

Αυτό το 21-μετρητή υψηλό (69 ft) γλυπτική διάδρομος ονομάζεται Tiger και Turtle - Magic Mountain και είναι τοποθετημένη πάνω σε ένα λόφο στο Duisburg, Γερμανία . Μια σκάλα άνεμοι σε όλη την επιφάνεια της δομής του χάλυβα, η οποία σπείρες γύρω από το ίδιο ακριβώς όπως και η βόλτα εκθεσιακό χώρο.

Οι επισκέπτες μπορούν να αναρριχηθούν πάνω στο γλυπτό όπου συναντά το έδαφος, αλλά ένα loop-the-loop στο κέντρο εμποδίζει κανείς να είναι σε θέση να περπατήσει ένα πλήρες κύκλωμα.

Από τις 13 Νοεμβρίου, η μεγάλης κλίμακας γλυπτό "Τίγρης και το Turtle - Magic Mountain» από Heike Mutter και Ulrich Genth είναι προσβάσιμη για το κοινό.

Ο επισκέπτης μπορεί να ανέβει το έργο τέχνης με τα πόδια. Αν και η πορεία περιγράφει ένα κλειστό βρόχο, είναι αδύνατον να επιτευχθεί καθώς η looping αναδύεται να είναι ένα φυσικό φράγμα. Στην κορυφή, στο υψηλότερο σημείο του γλυπτού - 21 μέτρα (69 πόδια) πάνω από το έδαφος - ο επισκέπτης ανταμείβεται με μια εκπληκτική θέα πάνω από το τοπίο της Δυτικής Ρουρ . [ link χάρτης ]

Bonus 2: Σκάλα, ως έκφραση της τέχνης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Cascade Σύμπαν βρίσκεται σε μια πλαγιά που τρέχει κάτω από το πίσω από τους κήπους του Cosmic κερδοσκοπία ( Dumfries, Σκωτία ), ο σχηματισμός του άξονα μεταξύ των ανάχωμα σαλιγκάρι και το πίσω μέρος του σπιτιού και αποτελείται από μια απότομη σειρά από βήματα.

Ένα γιγάντιο βράχο και ένα πάγκο για περισυλλογή είχαν εγκατασταθεί σε κάθε επίπεδο για τα άτομα να χρησιμοποιούν όπως ανέβηκε κατακόρυφα προς τα πάνω.

Η σκάλα είναι μια εξαιρετικά δραματική δομή που υψώνονται από μια μεγάλη λίμνη, ρίχνει νερό κάτω από το κέντρο, καθώς criss-διασχίζει την απότομη πλαγιά και καταλήγει σε ένα ανοιχτό περίπτερο στην κορυφή. Αν και οι κήποι είναι ιδιωτικές, θα ανοίξει για το κοινό μία φορά ένα χρόνο.