> Voliotaki: Ποιος είναι το Νο 2 της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιος είναι το Νο 2 της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος τοποθέτησε πρώτο στη λίστα επικρατείας τον 50χρονο καταστηματάρχη επίπλων Χρήστο Παππά.

Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά ιδρυτικά στελέχη της Χ.Α., εκφραστή της γνήσιας ιδεολογικής πτέρυγας της οργάνωσης.

Μέσα από την πλούσια αρθρογραφία του στα χρυσαυγίτικα έντυπα, ο Χρήστος Παππάς εκδηλώνει μια παθολογική λατρεία προς τις «προσωπικότητες» της ναζιστικής Γερμανίας.


Άρθρα του στα περιοδικά της Χ.Α. εξυμνούν τον μισάνθρωπο ναζιστή και φανατικό αντισημίτη Γιούλιους Στράιχερ, καθώς και τους εγκληματίες …«Ιερομάρτυρες» της χιτλερικής ιδεολογίας, δηλαδή τα 11 ηγετικά στελέχη του τρίτου Ράιχ που εκτελέστηκαν μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης. Για αυτούς τους τελευταίους μάλιστα, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της Χ.Α. δεν παραλείπει να τονίσει ότι το άρθρο του για την …άδικη καταδίκη των ναζιστικών του προτύπων αφιερώνεται στη μνήμη τους ως «ένα μνημόσυνο Αγάπης και Προσευχής για την ψυχική τους ανέλιξη και τελειοποίηση».

Από το πολύ πρόσφατο παρελθόν, μπορεί να θυμηθεί κανείς το γεγονός ότι αποκάλεσε τον Μανώλη Γλέζο "εσχατόγερο και σταλινοτσολιά".

Ήταν από τους πρωταγωνιστές στα επεισόδια στο θεατρικό έργο «Corpus Christi». Θυμούνται πολλοί πως ο ίδιος απελευθέρωσε έναν συλληφθέντα από κλούβα της αστυνομίας.

Ο Χρήστος Παππάς, το 1993 άνοιξε ένα βιβλιοπωλείο το 1993, τον «Ηλιοφόρο» στην οδό Κεφαλληνίας 52, στο ισόγειο, κάτω ακριβώς από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στα best seller η «Βιολογική Θεωρία του Εθνικοσοσιαλισμού», «Αρχαία Ελλάδα και Εθνικοσοσιαλισμός» και το πρώτο βιβλίο του περιβόητου «Περίανδρου», κατά κόσμον Αντώνη Ανδρουτσόπουλου.

Στο βιογραφικό του αναφέρει ότι «προέρχεται από οικογένειες που έδωσαν στην Ελλάδα ιερείς και στρατιωτικούς». Ο πατέρας του Ηλίας Παππάς ήταν αξιωματικός του Πυροβολικού, και πιστός του Γεώργιου Παπαδόπουλου.
Αναλυτικά το βιογραφικό του όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του:
Ο Χρήστος Παππάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962.
Κατάγεται από τη Λάκκα Σουλίου.
Προέρχεται από οικογένειες που έδωσαν στην Ελλάδα ιερείς και στρατιωτικούς. Πατέρας του είναι ο μαχητής αντιστράτηγος Π/Β Ηλίας Χ. Παππάς, στενός συνεργάτης του Γεωργίου Παπαδοπούλου.
Υπηρέτησε τη θητεία του, 26 μήνες, στο Πολεμικό Ναυτικό.
Εργάστηκε επί σειρά ετών ως στέλεχος πωλήσεων σε μεγάλες εταιρείες.
Από τα πρώιμα νεανικά του χρόνια ασχολείται με την πολιτική, ταγμένος στην υπεράσπιση της εθνικιστικής ιδέας.
Στον αγώνα της Χρυσής Αυγής συμμετέχει από της ιδρύσεώς της στο πλευρό του Αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου. Αρθρογράφος τόσο της εφημερίδος όσο και του περιοδικού με κείμενα ιστορικού και ιδεολογικού περιεχομένου.
Ίδρυσε τις εκδόσεις Ηλιοφόρος με έδρα στην οδό Κεφαλληνίας όπου και η έδρα των γραφείων της Χρυσής Αυγής τη δεκαετία του ΄90. Εξέδωσε βιβλία εθνικιστικού ιδεολογικού περιεχομένου.
Το 1997 εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά με κατάστημα ειδών οικιακού εξοπλισμού (COCO-MAT).
Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17 Ιουνίου 2012 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.
Είναι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος και Τομεάρχης Εξωτερικών, Αλυτρώτου και Αποδήμου Ελληνισμού.