> Voliotaki: EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Μ.Κ.Ο. "ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Μ.Κ.Ο. "ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και τέσσερις μήνες -από την έναρξη του προγράμματος εργασίας με τίτλο «Προώθηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης στον Πολιτισμό» με ανάδοχο την Μ.Κ.Ο. «Εν Δράσει»- οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Οι συμβασιούχοι του προγράμματος εξέδωσαν το παρακάτω δελτίο Τύπου και το οποίο αναλυτικά αναφέρει τα παρακάτω:

«Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα υπό τον γενικό τίτλο...
«ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»* συμπληρώνοντας σχεδόν 4 μήνες εργασίας (08.04.2013-25.07.2013), καταγγέλουμε, μετά από σωρεία εμπαιγμών από τους φερόμενους ανάδοχους του προγράμματος (Μ.Κ.Ο. "Εν δράσει", συμπράττοντες φορείς της Αρχαιολογίας και Υπουργείο Πολιτισμού) ότι παραμένουμε απλήρωτοι και απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας. Αποτέλεσμα αυτού, η οικονομική εξαθλίωση, η αδυναμία πληρωμών πάγιων εξόδων και εξόδων μεταφοράς στο χώρο εργασίας, καθημερινή ψυχολογική φθορά και διατάραξη των διαπροσωπικών σχέσεων.

Η παρούσα σύμβαση, αν και φαινομενικά συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας των νέων στην ουσία δημιουργεί πληθώρα απογοητευμένων νέων, αφού περιέχει όρους που θίγουν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα (καταβολή αποδοχών μηνιαίως, έλλειψη αναρρωτικών αδειών, επιδομάτων, υγειονομικών προϋποθέσεων, κανόνων ασφαλείας σε εργοτάξια), την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη δίκαιη μεταχείριση των εργαζομένων.

Η κωλυσιεργία και η αναβλητικότητα που επιδεικνύει συστηματικά το υπουργείο (ηγεσία και αρμόδιοι υπάλληλοι), η γραφειοκρατεία, η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των φορέων σύμπραξης του έργου καθώς και η αδυναμία διεκπεραίωσης των υποχρεώσεών τους εντείνουν το πρόβλημα και τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων.

 Είναι αυτοί που στο τέλος επωμίζονται το κόστος όλων των παραπάνω δεινών, όντας άμισθοι σκλάβοι δίχως δικαιώματα. Η διεξαγωγή του συγκεκριμένου προγράμματος για 2η συνεχή χρονιά δεν δικαιολογεί την επανάληψη λαθών και την εκτεταμένη καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών.

Καταγγέλουμε την αδιαφορία των υπευθύνων όχι μόνο απέναντι στους 75 εργαζόμενους της εν λόγω σύμβασης, αλλά και απέναντι στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας για την ομαλή συνέχιση και ολοκλήρωση του προγράμματος, διαφορετικά προχωρούμε άμεσα σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας με κάθε μέσο τα έστω και λειψά δικαιώματα που προβλέπονται».

Οι Συμβασιούχοι Κ.Ο.Χ. της Μ.Κ.Ο. "Εν δράσει"

*Συγκεκριμένα στα υποέργα: Α.«Βελτίωση της προσβασιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία» αρμοδιότητας της ΙΓ΄ΕΠΚΑ, Β. «Αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών Μαγνησίας» με αρμόδιο το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών και Γ.«Ανάδειξη και αποκατάσταση Αρχαιολογικών Μνημείων της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας και Σκιάθου» αρμοδιότητας 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.