> Voliotaki: Η τάξη της δραχμής κάνει πόλεμο

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Η τάξη της δραχμής κάνει πόλεμο

Μια και οι μαντινάδες πέφτουν βροχή από τον Γιάννη Σμπώκο στο δικαστήριο, ήρθε η ώρα να πούμε και εμείς τη δική μας μαντινάδα, θέλοντας να περιγράψουμε την ωραία ατμόσφαιρα που επικρατεί σε πολιτικό επίπεδο.

«Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν
μα στου Μαξίμου την αυλή χαμπάρι δεν επαίρνουν»

Ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες, λες και οι διακοπές τους έκαναν καλό, πολλοί...
επιχειρηματίες αλλά και πολιτικοί και φυσικά οι γνωστοί παπαγάλοι της δημοσιογραφίας έχουν βγει στα κάγκελα και βρίζουν την κυβέρνηση.

Αυτοί λένε ότι το κάνουν επειδή η ανοχή τέλειωσε και πρέπει να κάνουν κριτική. Μάλιστα ορισμένοι δημοσιογράφοι, χρησιμοποιούν και τους βασικούς όρους της δημοσιογραφίας για να πουν ότι «είναι ο ρόλος τους να ελέγχουν την εξουσία, να αποκαλύπτουν σκάνδαλα, να χτυπάνε στο ψαχνό».

Εμείς το λέμε από την άλλη, πληρωμένη αποστολή διότι η δήθεν κριτική κρύβει σκάνδαλα των ίδιων των αφεντικών τους ή στην καλύτερη περίπτωση πολιτική σκοπιμότητα. Δηλαδή να ρίξουν τον Σαμαρά και να φέρουν κανένα πιο βολικό ή να χρεοκοπήσουν την κυβέρνηση και να κυριαρχήσει η «τάξη της δραχμής».

Και τι δεν έχουν δει τα μάτια μας τον τελευταίο καιρό.

Το νεκρό ΠΑΣΟΚ, αναστήθηκε ξαφνικά και κάνει και πολιτική. Βγαίνει ο Βενιζέλος και κηρύσσει μόνος του τον πόλεμο στη Συρία, προτού καν βγουν τα συμπεράσματα του ΟΗΕ. Η Βρετανία είπε «όχι» στην πόλεμο γιατί δεν έχει αποδείξεις, οι ΗΠΑ διστάζουν για να μη γίνουν ρόμπα όπως με τα ψεύτικα στοιχεία της CIA για το Ιράκ και παρ’ όλα αυτά ο Βενιζέλος ζητά να απαντήσει η διεθνής κοινότητα στον Ασαντ.

Ποιος, ο πρόεδρος του 5% να βγαίνει και να κάνει προσωπική διπλωματία και να βάζει την Ελλάδα μπροστά στη Συρία, προτού καν αποφασίσει η διεθνής κοινότητα. Κι όλα αυτά για να αποκτήσει κι αυτός ο δύσμοιρος ένα ρόλο, να μην ξεχαστεί και να πουν «να ο Βενιζέλος υπάρχει, είναι υπουργός Εξωτερικών». Τι να πει κανείς. Ζήτησε η Ελλάδα, μέσω του υπουργού, πόλεμο, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί είναι συγκρατημένοι, μην τυχόν κι έχει γίνει κανένα λάθος και σκοτωθούν αθώοι άνθρωποι.

Βγαίνει η «τελειωμένη» Ντόρα Μπακογιάννη, που μαζεύτηκε στο «μαντρί» καθώς σε άλλη περίπτωση δε θα περνούσε έξω από τη Βουλή, που τη διέσωσε πολιτικά ο Σαμαράς, και κάνει αίφνης καλοκαιρινό αντάρτικο. Στέλνει μηνύματα στο Μαξίμου και τη Συγγρού ότι είναι «παρούσα» στις εξελίξεις κι ότι δεν πρέπει να τη θεωρούνε δεδομένη. Αντιμνημονιακή η Ντόρα. Έλεος.

Βγαίνουν κάποιοι απίθανοι Πασόκοι όπως ο Γρηγοράκος και παίρνουν το 15λεπτο της δημοσιότητας που τους αναλογεί λέγοντας ανοησίες για …850.000 προσλήψεις επί Καραμανλή. Τον «αδειάζουν» οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά αυτός εκεί, επιμένει να προκαλεί διχασμό.

Ο δε Καμίνης διώχνει ΕΝΑΝ υπάλληλο γιατί λέει είχε ψεύτικα πιστοποιητικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του δίνει συγχαρητήρια για το μεγάλο κατόρθωμα.

Έχουμε τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη που επιτίθεται στον πρωθυπουργό και του λέει ότι δεν πρέπει να πάει σαν κλέφτης στη ΔΕΘ και κανείς δεν του απαντά αναλόγως.

Διάφοροι βουλευτές της ΝΔ, που δηλώνουν άλλοτε καραμανλικοί, άλλοτε ανεξάρτητοι, άλλοι πατριώτες βγαίνουν και απειλούν ανοικτά ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και κανείς δεν τους τραβάει τ’ αυτιά.

Και πάμε στους πάντα πρόθυμους επιχειρηματίες, κυρίως στο χώρο των media που ξαφνικά κάνουν στροφή προς την Κουμουνδούρου και φτύνουν εκεί που πρώτα έγλειφαν. Ουδείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα από το Μαξίμου, άνοιξαν πόλεμο και «αποκαλύπτουν» σκάνδαλα που δεν υπάρχουν.

«Τα χώνουν» σε υπουργούς που δεν τους κάνουν τις χάρες ή στέλνουν απειλητικά μηνύματα καθώς βλέπουν να πλησιάζει η δικαιοσύνη. Για να μην πούμε για ορισμένα παραδοσιακά τζάκια που αίφνης γίνανε «αριστεροί» και βγήκαν στα βουνά. Ή για κάποιους που στήνουν εκδοτικούς και τηλεοπτικούς ομίλους για να κάνουν παιχνίδια με την εξουσία και να τα βάλουν μ’ εκείνους που δεν τους κάνουν χάρες.

Και τέλος για να μη μιλήσουμε με κάτι ανθυποστελέχη τύπου Θεοχάρη Θεοχάρη (ή καρέτα – καρέτα) ή Στέλιου Σταυρίδη, που κάνουν μπάχαλο την κυβέρνηση.

Όλα αυτά και πολλά άλλα φανταζόμαστε ότι δεν περνούν απαρατήρητα, όπως και τα αυτογκόλ ή οι γκάφες κυβερνητικών στελεχών. Ας πιάσουν λοιπόν πάλι δουλειά στο Μαξίμου, ας κόψουν ορισμένους πωπούς και ας βάλουν τάξη στα πράγματα γιατί το φθινόπωρο προμηνύεται δύσκολο. Ας μη χειροτερεύσει και γίνει κανένα ατύχημα.

antinews.gr