> Voliotaki: Οι εργαζόμενοι πρέπει να αλληλοστηρίζονται

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αλληλοστηρίζονται

AΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Καταρχήν Χρόνια Πολλά και η Παναγία να μας δώσει τα φώτα της λογικής, της υγείας και της ταπεινότητας γιατί τα έχουμε απόλυτη ανάγκη για να επιβιώσουμε.

Έχω διαβάσει αρκετά σχόλια σχετικά με την καθαριότητα της πόλης, το πράσινο και πολλά σχεδόν αρνητικά θέματα περί διοίκησης απο τον Δήμο Βόλου.


Αρκετοί, πιθανώς , που είναι εργαζόμενοι σε αυτές τις υπηρεσίες, έχουν προβλήματα με την εργασία τους, καθώς και με τον τρόπο που χειρίζονται οι τοπικοί άρχοντες τα ζητήματα που αφορούν τους ίδιους και την όμορφη πόλη του Βόλου.

Πολλά παράπονα αλλά ποιό είναι το αποτέλεσμα?
Γράφει ο καθένας την γκρίνια του εκεί που τον καίει, με σκοπό να θίξει ταυτόχρονα και αυτόν που θέλει να εκθέσει με μια ανωνυμη επιστολή. Δεν είναι λύση αυτή.Ούτε πληγώνεις αυτούς που δεν χωνεύεις. Εντάξει παραδέχομαι ώς πολίτης αυτής της πόλης, ότι πολλά πράγματα δεν λειτουργούν σωστά. Εντάξει όλοι μας έχουμε ταξιδέψει στο εξωτερικό και έχουμε να λέμε στους δικούς μας και στους φίλους μας ,τις εκεί σχεδόν τέλειες κοινωνίες που σφίζουν απο οργάνωση και εφαρμογή των νόμων.

Εδώ εμείς τι κάνουμε σαν άτομα που αποτελουμε αυτην την κοινωνία? Εδώ που ζούμε καθημερινά και οι πράξεις μας αποτελούν το σύστημα το οποίο βρίζουμε και κατακρίνουμε απο το πρωί έως το βράδυ.

Εμείς κρίνουμε κάθε μέρα τους συνανθρώπους μας, εμείς κατηγορούμε αυτά που χτίσαμε και φηφισαμε τόσα χρόνια έτσι όπως μας βόλευε και τώρα που ζοριζόμαστε λογω έλλειψης καλόπέρασης και ζαμανμφοτισμού αρχίζουμε,ποιο άλλο προτέρημα? Τον χαφιεδισμό.Κάτι που δεν αρμόζει στον πολιτισμό μας. Άς σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο και η μια λέξη που θα βγαινει απο το στόμα μας να κοστίζει όσο μια χρυσή λίρα.

Διάβασα τις προάλλες την επιστολή του κ.Αλέκου Μεταφτσή.
Έχει δίκιο ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αλληλοστηρίζονται.
Οι αιρετοί ερχονται και φεύγουν.

Έτσι και αλλιως είναι ελάχιστοι αυτοι που άφησαν έργο στον Βόλο και τους θυμόμαστε μετά από πολλά χρόνια.Συμφωνώ ότι θα πρέπει απορρίπτεις λανθασμένες αποφάσεις και να αγωνίζεσαι για να τις ανατρέπεις αλλα και ο λαός πρέπει να είναι ενωμένος.Όχι να γίνονται σε κάθε γιορτή της Πρωτομαγιάς 100 διαφορετικές συγκεντρώσεις απο 100 άτομα.Βέβαια πως να μην γελάνε οι πολιτικάντηδες και όλα τα κομματόσκυλα που έχουν βολευτει και βγαζουν αποφάσεις για μερικά εκατομμύρια φουκαριάριδες. Έχουμε πραγματικά σκεφτεί σε αυτην την πόλη ποιος ψηφιζει και βγαίνει ο κάθε Δήμαρχος?

Έχουμε σκεφτεί πως πρέπει η πόλη να εκλέξει ανθρώπους με γνώσεις στα διάφορα
αντικείμενα που αποσχολούν την καθημερινότητα?

Αντιθέτως ψηφίζουμε δικηγόρους, κατι άνεργους αρχιτέκτονες, καθηγητές που έχουν εξελιχθει σε οικονομολογους, βέβαια εάν έχει μπατιρήσει όλο το σύστημα, εύκολα κάνεις πειράματα, και η αλήθεια ειναι ότι δεν ασχολείται και κανένας με την σαβούρα του κάθε Δήμου, ενώ υπάρχουν νέοι άνθρωποι αξιόλογοι,επιστήμονες σε τεχνικα και οικονομικα αντικείμενα με φοβερές γνώσεις,σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης κ.λ.π που μπορουν με έξυπνες επιλογές να καλυτερεύσουν και να απλοποιήσουν την ζωη του δημοτη. Εμείς οι ίδιοι κάνουμε ανακύκλωση τους ανθρωπους που περασαν απο βουλευτες, απο νομαρχιες, απο δημους, κανουν τους εργασιομανεις με διάφορα πειράματα με μπροστάρηδες τους υπάλληλους,και οταν κανουν λάθη τα ριχνουν αλλου .
Που? Σε αυτους που τους γλύφουν ,τους υπαλλήλους δηλαδη.

Αυτοι οι αιρετοι ποσα λαθη έχουν κάνει?Πόσες βλακείες σκέψεις έχουμε πληρώσει?
Στα δικαστήρια όμως πάνε άλλοι.Ας βαζουν αυτοι δικους τους ταμίες, υπεύθυνους στα λογιστήρια και στις προμηθειες και όταν κάνουν λάθη να πηγαίνουν αυτοί στην φυλακή.

Αν θελουν να διοικουν να υπογράφουν ένα μνημόνιο ευθύνης, οχι περασε η τετραετια
και γεια σας με χαρα σας. Έτσι γινομαστε όλοι αρχηγοι Δεν φταινε ομως αυτοι. Εμεις ειμαστε υπευθυνοι λογω ελλειψης παιδειας και δυστυχως θα αργησουμε να καταλαβουμε τα λαθη μας και το χειρότερο ειναι ότι τα μεταβιβαζουμε και στα παιδια μας.
Ευχαριστω.