> Voliotaki: Παρακάλια Σαμαρά στον Ομπάμα για μία φωτογραφία

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Παρακάλια Σαμαρά στον Ομπάμα για μία φωτογραφία

Στο "περίμενε" έχει ακόμα τον Σαμαρά ο Αμερικανός Πρόεδρος

Συνεχείς είναι οι εκκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου προς τον Λευκό Οίκο τα τελευταία 24ωρα, καθώς οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού "τα δίνουν όλα για όλα" για μία τετ α τετ συνάντηση του με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Λαζαρίδης και σία έχουν...
κινητοποιήσει "ό,τι υπάρχει και κινείται" από προσωπικές επαφές και προσβάσεις σε ομογενειακούς κύκλους της Ουάσινγκτον, προκειμένου να καταφέρουν να κλείσουν ένα ολιγόλεπτο ραντεβού του Σαμαρά με τον Ομπάμα. Το ενδιαφέρον όμως δεν είναι αυτό, καθώς κάτι τέτοιο οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού το προσπαθούν εδώ και καιρό χωρίς όμως αποτέλεσμα...

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλεί η πρεμούρα που έχει πιάσει το Μέγαρο Μαξίμου να γίνει αυτό το ραντεβού άμεσα- όπως προσδοκούν- μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Ασφαλεις πληροφορίες λένε ότι η κάψα του Μαξίμου για ραντεβού εδώ και τώρα με τον Ομπάμα έχει να κάνει με την προσδοκία που τρέφουν, ότι μία τέτοια συνάντηση θα έστελνε μήνυμα στήριξης του Σαμαρά από τον αμερικανικό παράγοντα σε μία περίοδο που η δικομματική κυβέρνηση αμφισβητείται από πολλούς εντός αλλά κυρίως εκτός Ελλάδας.

 Ο Σαμαράς ελπίζει ότι μία συνάντηση με τον Ομπάμα θα του δώσει πολιτικούς πόντους σε μία περίοδο που θεωρείται από πολλούς ως Πρωθυπουργός με "ημερομηνία λήξης".

Ωστόσο στην Ουάσινγκτον, πολλοί είναι αυτοί που αμφιβάλλουν ότι ο Ομπάμα θα ανοίξει τελικά τις πόρτες του στον Έλληνα Πρωθυπουργό και εκτιμούν ότι αν αυτό συμβεί, θα γίνει κατά το φθινόπωρο, αφότου οι Αμερικανοί αναλυτές θα ξέρουν ακριβώς προς τα που πηγαίνει το πράγμα με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα...