> Voliotaki: Θηλυκός "αντάρτης" στην κυβέρνηση - Παρών ψήφισε η Θ. Τζάκρη σε τροπολογία και "στόλισε" τον Αντώνη Σαμαρά - Εξετάζουν τη διαγραφή της στο ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Θηλυκός "αντάρτης" στην κυβέρνηση - Παρών ψήφισε η Θ. Τζάκρη σε τροπολογία και "στόλισε" τον Αντώνη Σαμαρά - Εξετάζουν τη διαγραφή της στο ΠΑΣΟΚ

- Η τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ υπερψηφίστηκε από 51 βουλευτές της κυβέρνησης
- Η κα Τζάκρη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ξεπουλάει τη χώρα βαφτίζοντας το success story
- Κατηγόρησε και την τρόικα λέγοντας πως τις ιδέες τους να τις εφαρμόσουν στις χώρες τους
- Πολλά στελέχη στο ΠΑΣΟΚ κάνουν εισηγήσεις στον Ευάγγελο Βενιζέλο να διαγράψει τη βουλευτή
Νέος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση και ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ έρχεται...
για άλλη μία φορά με αφορμή τη στάση των βουλευτών και αυτή τη φορά της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρας Τζάκρη.

Παρά την προειδοποίηση από το Μαξίμου ότι όποιος διαφοροποιείται στα επίμαχα νομοσχέδια θα πληρώνει τις συνέπειες, φαίνεται πως η πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν υπακούει και αυτή τη φορά φάνηκε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της τροπολογίας για την ΕΥΔΑΠ.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη διαφοροποιήθηκε και αντί να ψηφίσει υπέρ όπως όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης, εκείνη ψήφισε παρών.

Ο συναγερμός όμως έγινε κόκκινος, όταν η κα Τζάκρη έκανε μία δήλωση με την οποία όχι μόνο δικαιολογεί την διαφοροποιησή της, αλλά στην ουσία "στολίζει" τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με τρόπο που θα ζήλευαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Τζάκρη στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η σημερινή της στάση είναι αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ.Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story.

Και η κα Τζάκρη συνεχίζει τον εξάψαλμο λέγοντας πως "σε ότι με αφορά ο μόνος γνώμονας των αποφάσεών μου είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού. Η ψήφος μου είναι ακόμη ένα σαφές μήνυμα προς την τρόικα ότι δεν ξεπουλάμε, δεν χαρίζουμε την περιουσία του ελληνικού λαού και τις φοβερές «αναπτυξιακές» ιδέες τους να τις εφαρμόσουν πρώτα στις δικές τους χώρες".

Οι δηλώσεις αυτές της κας Τζάκρη προκάλεσαν οργή στην Χαριλάου Τρικούπη και ήδη υπάρχουν εισηγήσεις προς τον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο για διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Άλλωστε στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πως η κα Τζάκρη δεν είναι η πρώτη φορά που απασφαλίζει εναντίον του πρωθυπουργού, καθώς τον έχει αποκαλέσει στο παρελθόν εντολοδόχο του κ. Στουρνάρα, το οποίο επίσης έχει χαρακτηρίσει φορομπήχτη του θανατά.

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Η τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ πάντως, υπερψηφίστηκε από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ (πλην της Θ. Τζάκρη που δήλωσε "παρών"), καταψηφίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την ΔΗΜΑΡ, όπως επίσης και από τους ανεξάρτητους βουλευτές κ.κ. Μπόλαρη και Κουράκο. Έτσι, υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν 51 βουλευτές, κατά ψήφισαν 44, ενώ υπήρξε και ένα "παρών".