> Voliotaki: Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το σκάφος με τα όπλα στη Χίο

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το σκάφος με τα όπλα στη Χίο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά τη χθεσινή σύλληψη ατόμων, σε σκάφος με βαρύ οπλισμό, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά, σε Χίο και Αθήνα, οκτώ άτομα, που βαρύνονται με διάφορες κατηγορίες...


Σημειώνεται ότι εχθές συνελήφθησαν στη Χίο, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εκτός των 4 επιβατών του σκάφους και άλλα δύο άτομα (1 ημεδαπός και 1 αλλοδαπός) για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Οι έξι συλληφθέντες της Χίου βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που συνδέονται με τρομοκρατική δραστηριότητα, όπως κατασκευή, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών και βομβών, κατοχή και μεταφορά πολεμικού υλικού κ.λπ. και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών Χίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εχθές πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και χώρους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός συσκευών κινητής τηλεφωνίας, κάρτες SIM , μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, συσκευές USB , εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ψηφιακοί δίσκοι CD και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και βιβλίων.

Επιπλέον, προσήχθησαν δεκατέσσερα συνολικά άτομα, έντεκα από την Αθήνα και τρία από τη Θεσσαλονίκη. Από τους έντεκα προσαχθέντες στην Αθήνα, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κατοχή πλαστού διαβατηρίου και απόκρυψη των στοιχείων ταυτότητάς τους.