> Voliotaki: ΣτΕ για ΕΡΤ: Στο ίδιο μήκος κύματος με την προσωρινή διαταγή

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΣτΕ για ΕΡΤ: Στο ίδιο μήκος κύματος με την προσωρινή διαταγή

Στον ίδιο τόνο με την προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ήταν και η σημερινή απόφαση του τμήματος αναστολών του ΣτΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ανέστειλε την κοινή υπουργική απόφαση όσον αφορά το «μαύρο» στην οθόνη της ΕΡΤ και την απενεργοποίηση των συχνοτήτων εκπομπής.

Έδωσε εντολή στους συναρμόδιους υπουργούς και στον ειδικό διαχειριστή να προχωρήσουν...
στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την άμεση εκπομπή του αναγκαίου προγράμματος από την ελληνική ραδιοτηλεόραση, αλλά και να διεκδικήσει όλο τον κύκλο των δικαιωμάτων της καταργηθείσας, όπως αναφέρει ΕΡΤ, δηλαδή των εμπορικών και εταιρικών δικαιωμάτων της κ.ά.

Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 4 υπέρ έναντι 1 κατά. Η Σύμβουλος Επικρατείας, Μαρία Καραμανόφ είχε την άποψη πως θα πρέπει να ανασταλεί και το σκέλος που αφορά την κατάργηση της ΕΡΤ, καθώς θεωρεί ότι θα έπρεπε αυτή η κατάργηση να συνοδεύεται με αυτόματη λειτουργία του νέου φορέα να μην μεσολαβήσει δηλαδή ούτε δευτερόλεπτο «μαύρο» στις οθόνες της ΕΡΤ.

Σημειώνεται πάντως ότι το δικαστήριο διαμηνύει για πρώτη φορά στους αρμόδιους φορείς ότι το δικαστήριο επιφυλάσσεται να επανέλθει αυτεπαγγέλτως σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν σε εύλογο χρόνο τα όσα διατάσσει με την απόφασή του.