> Voliotaki: Το τελικό σχέδιο για τις χιλιάδες των απολύσεων στο Δημόσιο

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Το τελικό σχέδιο για τις χιλιάδες των απολύσεων στο Δημόσιο

Σε τελικές αποφάσεις για την κινητικότητα των πρώτων 12.500 δημοσίων υπαλλήλων οδεύει ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Ο υπουργός είχε απανωτές συναντήσεις χθες ενόψει και του κρίσιμου ραντεβού του με την τρόικα, ενώ επιθυμεί να εξασφαλίσει παράταση έως και τον Σεπτέμβριο....

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» η κινητικότητα αυτών των 12.500 υπαλλήλων αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου, παράλληλα με την σταδιακή ολοκλήρωση των 4.000 απολύσεων εντός του έτους εκ των οποίων ήδη έχουν βρεθεί περισσότεροι από 2.000 από την ΕΡΤ, με τις αμυντικές βιομηχανίες να έχουν «λοκαριστεί», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα και άρα να ακολουθούν, ενώ εντός των σχεδίων που καταρτίζονται είναι και οι νέες προσλήψεις που θα γίνουν.

Το «αγκάθι» και ο «ξαφνικός θάνατος»

Το «αγκάθι» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι σύμφωνα πάντα με τα «Παραπολιτικά» το από που ακριβώς θα βρεθούν οι 1.400 δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν για να κλείσει το προαπαιτούμενο των 4.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, οι περίπου 20 υπό συγχώνευση- κατάργηση φορείς δεν φαίνεται να αποδίδουν πάνω από 200-250 υπαλλήλους! Αυτό σημαίνει ότι μία μεγάλη ΔΕΚΟ θα ακολουθήσει τον δρόμο της ΕΡΤ και θα σημάνει «ξαφνικός θάνατος».

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως στρέφεται προς την πλευρά των αμυντικών βιομηχανιών. Όλα δείχνουν λοιπόν πως η επόμενη μεγάλη δεξαμενή απολύσεων θα είναι οι μεγάλες ΔΕΚΟ και οι αμυντικές βιομηχανίες.

Μία άλλη δεξαμενή απολύσεων αναμένεται να προκύψει σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παραπολιτικών» από τη ρύθμιση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσω της οποίας θα μπει τέλος στις προσωρινές διαταγές και στα ασφαλιστικά μέτρα που εκδίδονται από τα δικαστήρια και δεσμεύουν φορείς του Δημοσίου να διατηρήσουν έστω και προσωρινά τους απολυμένους στις θέσεις τους.

Η επόμενη «καυτή πατάτα» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων η οποία σύμφωνα με το οργανόγραμμα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, αλλά μέχρι τώρα δεν κατέστη δυνατό αυτό ούτε για ένα άτομο... Για το συγκεκριμένο ζήτημα, επίσης αναμένεται να ζητήσει παράταση ο υπουργός ώστε αυτοί οι 12.500 υπάλληλοι να μετακινηθούν, οι οποίοι και αναμένεται να προέλθουν κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εκπαίδευση.