> Voliotaki: Πρέβεζα: "Καψόνι" στα πληρώματα του ΕΚΑΒ - Τους άφησαν χωρις κλιματισμό για... οικονομία

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Πρέβεζα: "Καψόνι" στα πληρώματα του ΕΚΑΒ - Τους άφησαν χωρις κλιματισμό για... οικονομία

Σε συνθήκες... Σαχάρας είναι υποχρεωμένα πλέον τα πληρώματα του ΕΚΑΒ Πρέβεζας, αφού η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε να τους αφαιρέσει τα χειριστήρια των κλιματιστικών για λόγους... οικονομίας.

Μια ομάδα ανθρώπων που εργάζονται σε 24ωρη βάση, καλύπτοντας μια περιοχή από την Πρέβεζα έως και την Πάργα, αφού σε πολλά κέντρα υγείας δεν υπάρχουν οδηγοί ασθενοφόρων, αλλά και την Λευκάδα "καταδικάστηκαν" στη ζέστη.


Όπως γράφει το pamepreveza, οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται πλεον σε συνθήκες... Σαχάρας αφού η διοίκηση με το έτσι θέλω, τους αφαίρεσε τα κοντρόλ από τα δύο κλιματιστικά που έχουν τα ισάριθμα δωμάτια που τους έχουν παραχωρηθεί στο κτίριο του νοσοκομείου Πρέβεζας.

Μέσα σε αυτά τα δωμάτια, που τις περισσότερες ώρες τα βλέπει ο ήλιος λειτουργούν τα μηχανήματά τους, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεφωνικό κέντρο, συστήματα επικοινωνίας, που είναι ανοιχτά όλο το 24ωρό ανεβάζοντας στα ύψη τη θερμοκρασία.

Σε έναν χώρο όπου πάντα υπάρχει βάρδια έτοιμη να επέμβει σε κάθε περιστατικό οι θερμοκρασίες κάνουν τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ να λιώνουν από την ζέστη.

Στα δωμάτια αυτά μετά από κάθε περιστατικό, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ βρίσκουν καταφύγιο για να ξεκουραστούν αλλά και να χαλαρώσουν σωματικά και ψυχικά, και έρχονται αντιμέτωποι με τροπικές θερμοκρασίες.

Για λόγους οικονομίας λοιπόν τα κοντρόλ χειρισμού των δύο κλιματιστικών των χώρων του ΕΚΑΒ στην Πρέβεζα ζητήθηκαν και αφαιρέθηκαν. Έτσι 24 ώρες τα γραφεία του ΕΚΑΒ και τα πληρώματα "ψήνονται" στην κυριολεξία.

Όπως αναφέρει το pamepreveza, την ίδια στιγμή από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στο ίδιο κτήριο που φιλοξενεί άλλες υπηρεσίες του νοσοκομείου αλλά και το γραφείο του διοικητή, τα κλιματιστικά δουλεύουν κανονικά προκαλώντας αν μη τι άλλο ερωτηματικά για τη διαφορετική αντιμετώπιση των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ...