> Voliotaki: Ο Βενιζέλος «θυσίασε» την ΕΡΤ στο ΔΝΤ πριν 2 χρόνια

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ο Βενιζέλος «θυσίασε» την ΕΡΤ στο ΔΝΤ πριν 2 χρόνια

Εγγραφο - φωτιά αποκαλύπτει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε... θυσιάσει την ΕΡΤ στον βωμό του Μνημονίου την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ επιχειρεί έναν πολιτικό εκβιασμό, φαίνεται ότι ήξερε τί μέλλει γεννέσθαι εδώ και 2 χρόνια. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Παραπολιτικά" ο κ. Βενιζέλος είχε αποστείλει έγγραφο στο ΔΝΤ τον Ιούλιο του 2011 με το οποίο...
υποσχόταν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Λίγες ημέρες μετά, στις αρχές Αυγούστου του ίδιου έτους, κατέθετε τροπολογία με την οποία προβλεπόταν το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και δέκα ακόμα οργανισμών.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα του ΔΝΤ, τόσο τον Ιούλιο του 2011 όσο και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, στα έγγραφα που αντάλλασσε τότε το Ταμείο με τις ελληνικές Αρχές και τα οποία παρακολουθούσαν τις τριμηνιαίες Εκθέσεις αξιολόγησης, οι κ.κ Βενιζέλος και Προβόπουλος υπέγραφαν την ταφόπλακα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Στο έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά. "Έχουμε ήδη κλείσει 77 Δημόσιες υπηρεσίες και μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα περάσει νομοθεσία για το κλείσιμο και άλλων 40 μικρών φορέων, τη συγχώνευση 25 ακόμα μικρών ενώ προωθούμε και το κλείσιμο και τη συγχώνευση 11 επιπλέον μεγάλων φορέων, με συνολική τρέχουσα απασχόληση 7.000 εργαζομένων (συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστυικών εταιρειών και δημοσίων τηλεοπτικων σταθμών) .

Ιδού το έγγραφο - φωτιά που δημοσιεύει η εφημερίδα: