> Voliotaki: Η μεγαλύτερη έξοδος εκδρομέων από την αρχή της κρίσης!

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Η μεγαλύτερη έξοδος εκδρομέων από την αρχή της κρίσης!

ΟΥΡΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ

Οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν την Αθήνα για το τετραήμερο του Πάσχα με ό,τι μέσο διαθέτουν, σε μια έξοδο που ξεπερνά κάθε πρόβλεψη.

Παρά τα οικονομικά προβλήματα που βρίσκονται στο ζενίθ για τους περισσότερους, δεν πτοούνται...
και έχουν ήδη κατακλύσει λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ και τραίνων αλλά και τις εθνικές οδούς.

Στα διόδια της Ελευσίνας σχηματίζονται ουρές που ξεπερνούν τα 4 χιλιόμετρα. Στα διόδια των Αφιδνών ήδη η κίνηση των οχημάτων χαρακτηρίζεται ως «ιδιαίτερα αυξημένη», ενώ μετά το μεσημέρι αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο.

Αυξημένη κατά 25% σε σχέση με το Πάσχα του 2012 είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά και τα πλοία έχουν πληρότητα 100% για Κυκλάδες, Σάμο και Ικαρία και 90% για άλλους προορισμούς.

Το μεγάλο πρόβλημα ήδη εντοπίζεται στα ΚΤΕΛ Κηφισού, καθώς η απεργία που έχει εξαγγείλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το Μεγάλο Σάβββατο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, προωθεί τεράστιο όγκο επιβατών προς τα υπεραστικά λεωφορεία τα οποίο λόγω οικονομικών δυσχερειών έχουν μειώσει τα δρομολόγιά τους.

Όπως λέει στο newpost ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΚΤΕΛ, Κωνστανίνος Ξύδης. «Ήδη ο Κηφισός αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί μεγάλο όγκο επιβατών. Δύσκολα θα κυλήσει ομαλά η μέρα αυτή μέχρι το τέλος. Τα δρομολόγια είναι μειωμένα όταν θα έπρεπε να έχουν αυξηθεί. Ο κόσμος αναμένεται να ταλαιπωρηθεί πολύ με καθυστερήσεις και συνωστισμό στα αυτοκίνητα».

Επί ποδός η Τροχαία

Η παρουσία της Τροχαίας είναι ενισχυμένη στα εθνικά οδικά δίκτυα για την ασφαλή οδική μετακίνηση των εκδρομέων, ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων.

Σήμερα από τις 6:00-16:00 απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στις εθνικές οδούς:

-Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου- Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια του Ρίου εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

-Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι τη κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

-Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιομ.

-Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

Χθες η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά ήταν αυξημένη, όπου μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα είναι προγραμματισμένα 71 δρομολόγια και ενισχυμένη, συγκριτικά με πέρσι, κατά 25%.

Έξοδος με... καύσωνα

Σύμμαχος των εκδρομέων είναι ο καιρός αφού σήμερα οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές και θα φτάσουν τους 29 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και το Μ. Σάββατο, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.