> Voliotaki: Οργή στη Θήβα για τη δυσφήμιση των αγροτικών προϊόντων της

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Οργή στη Θήβα για τη δυσφήμιση των αγροτικών προϊόντων της

Αντιδρά ο δήμαρχος Θήβας για υποτιθέμενη μελέτη καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών που θέλει τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής να είναι μολυσμένα

Οργή και λύπη έχει προκαλέσει στη Θήβα δημοσίευμα των τελευταίων ημερών που αποτρέπει τον κόσμο να αγοράσει αγροτικά προϊόντα της περιοχής λόγω του ότι είναι μολυσμένα.

Πιο συγκεκριμένα, μελέτη που φέρεται να έχει κάνει καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρει ότι κρεμμύδια, καρότα και πατάτες, που παράγονται κατά κόρον στη Θήβα, κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια και είναι μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα, τα ποσοστά των οποίων ξεπερνούν κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης προκάλεσαν την αντίδραση του δημάρχου Θηβών Σπύρου Νικολάου, ο οποίος αποκάλυψε ότι η καθηγήτρια έστειλε επιστολή, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο άρθρο και κάνει λόγο για διαστρέβλωση.

Επίσης, ο δήμος και οι παραγωγοί της περιοχής χαρακτηρίζουν ψεύδη, ανακρίβειες και συκοφαντίες όσα αναφέρονται, επισημαίνοντας ότι επίσημες έρευνες του ΕΦΕΤ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μιλούν για αρίστης ποιότητας και ασφαλή για κατανάλωση προϊόντα.

"Δεν ξέρουμε το σκοπό της ομάδας εκείνης, που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία ίσως και παραπάνω χρόνια, το θέμα αυτό" σχολίασε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
 lamiastar.gr