> Voliotaki: Πνίγηκε στο αίμα η Τουρκία – 46 οι νεκροί από την επίθεση

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Πνίγηκε στο αίμα η Τουρκία – 46 οι νεκροί από την επίθεση

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι ενημέρωσε, σήμερα, ότι ανακρίνονται ήδη εννέα ύποπτοι, σε σχέση με τις 'δίδυμες' βομβιστικές εκρήξεις στην Ρεϊχανλί, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμάρ Γκιουλέρ απέδωσε, μιλώντας σήμερα στη δημόσια τηλεόραση, τις ανωτέρω επιθέσεις σε έως σήμερα άγνωστη για τις τουρκικές αρχές οργάνωση πλην, όπως ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε, ευθέως συνδεδεμένη με τη συριακή μυστική υπηρεσία 'Μουχαμπαράτ'....


Στο μεταξύ, αυξήθηκε εκ νέου ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από τις 'δίδυμες' επιθέσεις.Ο απολογισμός αυτός από το μεσημέρι, σήμερα, διαμορφώθηκε στους 46 νεκρούς.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως θεωρεί οτι πίσω απο τη χθεσινή βομβιστική επίθεση κρύβονται μαχητές πιστοί στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Τι απαντά η Συρία.

«Η επίθεση δεν έχει καμία σχέση με τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία, έχει όμως μεγάλη σχέση με τη συριακή κυβέρνηση», δήλωσε ο Ναταβούτογλου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Ο ίδιος δήλωσε πως θεωρείται ότι όσοι διέπραξαν τη χθεσινή επίθεση είναι οι ίδιοι που βρίσκονταν πίσω από την επίθεση στην παράκτια συριακή πόλη Μπάνιας την περασμένη εβδομάδα, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 62 άνθρωποι και την οποία αποδίδουν σε μαχητές προσκείμενους στην κυβέρνηση Άσαντ.

Αντιδρώντας, η κυβέρνηση της Δαμασκού εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Άγκυρας, αρνούμενη πως σχετίζεται με την επίθεση στο Ρεϊχανλί.
«Η Συρία δεν διέπραξε και ούτε πρόκειται να διαπράξει ποτέ μία τέτοια πράξη, διότι δεν μας το επιτρέπουν οι αξίες μας», δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης (Τύπου) Ομράν αλ Ζόχμπι σε συνέντευξη Τύπου, η οποία αναμεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος εκφράζει “τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη για τις τρομοκρατικές πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων αθώων πολιτών”.

«Στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας είμαστε όλοι αλληλέγγυοι.Εκφράζουμε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον τουρκικό λαό, αυτές τις δύσκολες ώρες».