> Voliotaki: TO ''KOYΡΕΜΑ'' ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ''ΠΥΞΙΔΑ'' ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ..

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

TO ''KOYΡΕΜΑ'' ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ''ΠΥΞΙΔΑ'' ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ..

ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ...

Ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την κυοφορούμενη δανειακή σύμβαση είχαν σήμερα τα μέλη της κυπριακής Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής με αντιπροσωπεία της Κάτω Βουλής της Γερμανίας.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από επτά Γερμανούς βουλευτές από το Κόμμα των Φιλελευθέρων, την...
Ένωση Χριστιανοδημοκρατών, της Αριστεράς, των Πρασίνων και του Κόμματος Σοσιαλδημοκρατών. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο βουλευτής από το Κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, Lothar Binding.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της κυπριακής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος, είπε ότι μεταφέρθηκε με ξεκάθαρο τρόπο η άποψή ότι η λύση που έχει επιβληθεί στην περίπτωση της Κύπρου από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι και άδικη και παράλογη, τουλάχιστον οικονομικά.

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι η ανεργία θα ανέλθει σε υψηλά επίπεδα και όλα αυτά γιατί έχει επιβληθεί μια λύση, η οποία με οικονομικούς όρους δεν βγάζει κανένα νόημα. Δεν βγάζει νόημα, είπε, να καταστραφεί η οικονομία μιας χώρας, για να σωθεί η χώρα.

«Οι συνάδελφοι από τη γερμανική Βουλή» είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «διατηρούν τις δικές τους θέσεις, τις πάγιες και γνωστές θέσεις σε σχέση με την ανάγκη εφαρμογής παρόμοιων σχεδίων σε κράτη - μέλη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

 Ήταν ξεκάθαροι ότι συμφωνούν με τη φιλοσοφία και προσέγγιση του κουρέματος των καταθέσεων, γιατί θεωρούν ότι πρέπει να είναι το μοντέλο στο μέλλον για όλες τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Έχουν στείλει ένα μήνυμα ότι τα ίδια ενδεχομένως θα έχουν να αντιμετωπίσουν και οι Ισπανοί καταθέτες, οι Ιταλοί, οι Πορτογάλοι -ίσως και οι Έλληνες».