> Voliotaki: Χλευασμό, εξευτελισμό και ταπείνωση βιώνουν οι Έλληνες στην Αυστρία

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Χλευασμό, εξευτελισμό και ταπείνωση βιώνουν οι Έλληνες στην Αυστρία

Στις μεταβολές που έχει υποστεί η εικόνα των Ελλήνων που ζουν στην Αυστρία, εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα, αλλά και στις αντιδράσεις τους απέναντι στην αντιμετώπισή τους από τους Αυστριακούς πολίτες και τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης, αναφέρεται σημερινό εκτενές δημοσίευμα στην αυστριακή εφημερίδα «Wiener Zeitung», με τίτλο «Δεν σας χρωστάμε χρήματα».

«Κάποτε ο λαός του συρτάκι, του Αλέξη Ζορμπά και του τυριού-φέτα, οι Έλληνες, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με μια διαφορετική...

Voliotakia ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ, ΠΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΟΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΗΛΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΓΑΜΗΤΟΥΣ. ΔΕΝ  ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΙΑ. ΕΜΕΙΣ 100 ΠΟΥΤΣΕΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΑΜΕ, ΜΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ!!...


εικόνα τους, όχι πλέον ως άνθρωποι γεμάτοι ζωή, αλλά ως τεμπέληδες, που ζουν σε βάρος άλλων και αυτό γιατί η κρίση του δημόσιου χρέους και τα επί χρόνια παραποιημένα οικονομικά τους στοιχεία απέναντι στις Βρυξέλλες, έχουν καταστήσει τους Έλληνες αποδιοπομπαίους τράγους στην Ευρωζώνη», αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως προσθέτει, τις επιφυλάξεις των γειτόνων τους αισθάνονται και οι Έλληνες της Βιέννης (περίπου 2.000 σήμερα σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία), που ιστορικά οι πρώτοι είχαν φτάσει στην Αυστρία ως έμποροι και τραπεζίτες αρχές του 18ου αιώνα, ενώ δεν υπήρξαν ποτέ μετανάστες, όπως τα μέλη της σερβικής ή τουρκικής κοινότητας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον τελευταίο καιρό φθάνουν στην Αυστρία προ πάντων πολλοί επιστήμονες και φοιτητές από την Ελλάδα, οι οποίοι αισθάνονται τον χλευασμό των γειτόνων τους απέναντι στο λίκνο της Δημοκρατίας, ακούγοντας ως καλωσόρισμα σε κάθε κοινωνική εκδήλωση την προτροπή «δώστε μας πίσω τα χρήματά μας», κάτι που ανάγεται βέβαια στην έλλειψη πληροφόρησης, όπως δηλώνει στην εφημερίδα, Έλληνας επιχειρηματίας της Βιέννης.

Κατά την άποψή του, ιδιαίτερα άσχημη είναι η ημιμάθεια ανάμεσα σε εκείνους που δεν είναι καν άμεσα ενδιαφερόμενοι και είναι αρκετοί οι Αυστριακοί που πιστεύουν πράγματι ότι οι Έλληνες τους χρωστούν χρήματα, ενώ είναι και τα Μέσα Ενημέρωσης που παρουσιάζουν μια πολύ άσχημη εικόνα για τους Έλληνες.

Όπως συμπληρώνει η συντάκτρια του δημοσιεύματος, οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι οι Έλληνες θα έπρεπε να εργάζονται περισσότερο, υπήρξαν καθοριστικές για την αρνητική ειδησεογραφία κατά του ελληνικού λαού, που ακολούθησε.

 Εξάλλου, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς, για παράδειγμα, σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, ενώ οι Γερμανοί εργάζονται κατά μέσο όρο 38 ώρες την εβδομάδα, οι Έλληνες εργάζονται 40 ώρες και από την έναρξη της κρίσης πολλοί είναι αναγκασμένοι να έχουν δύο και τρεις δουλειές για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Στο δημοσίευμα παρατίθενται δηλώσεις Ελλήνων που ζουν και εργάζονται ή σπουδάζουν στη Βιέννη, οι οποίοι τονίζουν, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε περικοπές, αυτό όμως που δεν δέχονται οι Έλληνες είναι να ταπεινώνονται, ή πως το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι νόμοι, αλλά η μη εφαρμογή τους.

 Σε σχέση με την διαφθορά, οι ίδιοι αναφέρουν πως αυτό είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα και σε τελική ανάλυση οι Έλληνες είναι τίμιοι και φιλότιμοι άνθρωποι, οι οποίοι όμως δεν έχουν ιδιαίτερη προθυμία να πληρώνουν φόρους και πως κάποιες συμπεριφορές τους δεν έχουν στην πραγματικότητα να κάνουν με διαφθορά αλλά με μια φιλική συνύπαρξη και συμβίωση με τους συνανθρώπους τους.