> Voliotaki: Λάρισα: Έκανε τον δικαστικό επιμελητή και... έπαιρνε λεφτά τάχα για να μην κάνει κατάσχεση!

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Λάρισα: Έκανε τον δικαστικό επιμελητή και... έπαιρνε λεφτά τάχα για να μην κάνει κατάσχεση!

Συνελήφθη χθες το βράδυ, στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας ο 54χρονος και σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και αντιποίηση Αρχής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες το απόγευμα ο 54χρονος, πήγε στο σπίτι ενός 59χρονου στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και προσποιούμενος τον δικαστικό επιμελητή απαίτησε...
το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ για να μην προχωρήσει σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων για εκκρεμούσα υπόθεση οφειλής του 59χρονου!

Η πράξη καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και κατόπιν συνεννόησης με τους αστυνομικούς, ο 59χρονος συναντήθηκε λίγες ώρες αργότερα με τον υποτιθέμενο "δικαστικό επιμελητή",
στον οποίο παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Κάπου εκεί, εμφανίστηκαν αστυνομικοί και συνέλαβαν τον 54χρονο.

Στην κατοχή του αλλά και στη μοτοσικλέτα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ
το χρηματικό ποσό 529,5 ευρώ
ένα κινητό τηλέφωνο
μία ατζέντα με ιδιόχειρες σημειώσεις, όπου εμφαίνονται ονόματα, τηλέφωνα και χρηματικά ποσά και
ένα dossier που περιείχε δεκατέσσερις 14 δικαστικές αποφάσεις – διαταγές πληρωμών σε βάρος διαφόρων ατόμων, καθώς και διάφορες σημειώσεις και πρόχειρες αποδείξεις είσπραξης χρημάτων.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκε άλλη μία περίπτωση απάτης την οποία φέρεται να είχε κάνει ο 54χρονος.

Συγκεκριμένα, την 1η Απριλίου, προσποιούμενος πάλι τον δικαστικό επιμελητή, πήγε στο σπίτι ενός 51χρονου στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας

και κατάφερε να του πάρει μία επιταγή 1.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, για να μην προχωρήσει σε πλειστηριασμό, ήδη κατασχεθείσας περιουσίας για ετήσια εκκρεμούσα οφειλή του 51χρονου.

Ο 54χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.
Την προανάκριση κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του συλληφθέντος και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.