> Voliotaki: Κοροϊδία το επίδομα ανεργίας στους ελεύθ. επαγγελματίες

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Κοροϊδία το επίδομα ανεργίας στους ελεύθ. επαγγελματίες

Μόνο ως κοροϊδία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ρύθμιση του υπ. Εργασίας για την παροχή επιδόματος εργασίας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες που ανέστειλαν τη δραστηριότητα τους και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, αφού οι προϋποθέσεις το δίνουν μόνο σε όσους ...δεν το έχουν ανάγκη!

Ενδεικτικό μάλιστα του μεγέθους αυτής της κοροϊδίας είναι και ο χαρακτηρισμός «φούσκα» που υπάρχει στην επιστολή του
Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Η επιστολή του ΕΕΘ, έχει ως εξής:

«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, ο επαγγελματικός κόσμος πέφτει θύμα λαϊκισμού και κοροϊδίας από την πλευρά της πολιτικής εξουσίας και των αρμοδίων της πολιτείας, οι οποίοι δε δείχνουν να αντιλαμβάνονται το μέγεθος και το βάθος του προβλήματος.

Δε δείχνουν να καταλαβαίνουν ότι η οικονομική κρίση και η πολυετής ύφεση της οικονομίας έχει ισοπεδώσει στην κυριολεξία τους επαγγελματίες, πολλοί εκ των οποίων αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα με μεγάλη δυσκολία.

Άνθρωποι που «εγκλημάτισαν» επειδή για χρόνια πάλευαν μόνοι για να τα καταφέρουν, να αναπτυχθούν και να προκόψουν. Επειδή ήταν συνεπείς και πρόσφεραν στα ασφαλιστικά ταμεία και τα ταμεία του δημοσίου. Και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι, αφού το κράτος στην ουσία αρνείται να τους χορηγήσει ακόμη κι αυτό το μικρό βοήθημα των 360 ευρώ για μερικούς μήνες.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους «εγκεφάλους» που συνέλαβαν και υλοποιούν αυτό το μέτρο, αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την υποκρισία των υπευθύνων, οι οποίοι –αν πραγματικά έχουν τη βούληση- μπορούν να επανορθώσουν . Οι επαγγελματίες έχουν μάθει να παλεύουν και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν έστω κι αν στη συγκεκριμένη συγκυρία έχουν «κόντρα τον καιρό».