> Voliotaki: Απίστευτο: Έκλεψαν ένα ολόκληρο κοπάδι πρόβατα

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Απίστευτο: Έκλεψαν ένα ολόκληρο κοπάδι πρόβατα

Δεν τους έφτανε το κρασί που πήραν ήθελαν και τα πρόβατα.

Ο λόγος για τους κλέφτες οι οποίοι αφού άδειασαν το εμφιαλωτήριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών στην περιοχή Μαλάδες του Ηρακλείου, αποφάσισαν πως ήθελαν και τα ζώα! 

Στο φορτηγό που έκλεψαν από την Ένωση, εκτός από τις ένδεκα παλέτες με κρασί που ήδη υπήρχαν μέσα, φόρτωσαν και ένα ολόκληρο κοπάδι αιγοπρόβατα....


Οι θρασύτατοι δράστες δεν φαίνεται να είχαν οργανώσει τη διπλή κλοπή. Έτυχε να βρουν το φορτηγό με το κλειδί στη μίζα και το αξίας περίπου 10.000 ευρώ κρασί φορτωμένο κι έτσι το πήραν και εξαφανίστηκαν. Πριν, όμως, γίνει αντιληπτή η κλοπή, πέρασαν από ένα ποιμνιοστάσιο στην περιοχή της Φοινικιάς και φόρτωσαν στην καρότσα 200 πρόβατα και κατσίκια.

Κανείς δεν πήρε είδηση εγκαίρως την κλοπή κι έτσι οι δράστες βρήκαν την ευκαιρία να μεταφέρουν το κλεμμένο φορτηγό κοντά στο χωριό Αυγενική του Ηρακλείου, όπου προφανώς μεταφόρτωσαν το κρασί και τα ζώα σε δικό τους όχημα και το εγκατέλειψαν άδειο.

Οι αστυνομικοί το ερεύνησαν εξονυχιστικά, αναζητώντας αποτυπώματα ή άλλα ίχνη και συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν το φορτίο και το κοπάδι.

Στο ίδιο χωριό της Αυγενικής, όμως, έγινε άλλη μια περίεργη κλοπή από το χωράφι ενός αγρότη. Άγνωστοι είχαν τρυπώσει μέσα και είχαν αρπάξει όλα τα κλήματα από το αμπέλι το οποίο είχε μόλις φυτέψει ξηλώνοντας τα από τη ρίζα. Ο άτυχος αμπελουργός βρήκε το αμπέλι κατεστραμμένο και ειδοποίησε την Αστυνομία που ερευνά την ασυνήθιστη κλοπή.