> Voliotaki: Εξετάζουν εμπλοκή Αλβανών παραστρατιωτικών στις αποδράσεις

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Εξετάζουν εμπλοκή Αλβανών παραστρατιωτικών στις αποδράσεις

Σε ένα θρίλερ με επικίνδυνες εθνικές διαστάσεις, στο οποίο εμπλέκονται μυστικές υπηρεσίες, παραστρατιωτικές οργανώσεις και ο αυτοαποκαλούμενος απελευθερωτικός Στρατός της Τσαμουριάς (UCC) και περιλαμβάνονται τα σχέδια των Τιράνων για τη Μεγάλη Αλβανία είναι πιθανόν να εντάσσεται η πρόσφατη απόδραση των 11 Αλβανών κρατουμένων από τις φυλακές των Τρικάλων.

 Ο προβληματισμός και οι υποψίες που έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό της ΕΥΠ και της στρατιωτικής υπηρεσίας ...
πληροφοριών αυξήθηκαν από την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην οποία γινόταν λόγος για "πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου" με καλάσνικοφ και ρίψη χειροβομβίδων που εξερράγησαν.

Πλέον, το ζητούμενο για τις Αρχές είναι τί θα γίνει με τους επικίνδυνους δραπέτες αλλά και τους εγκεφάλους της πρωτοφανούς απόδρασης από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, το συμβάν έχει επιφέρει την εμπλοκή και άλλων υπηρεσιών στην υπόθεση. Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η ομάδα τυων 15 ατόμων που προσέβαλε την εξωτερική φρουρά των φυλακών στα Τρίκαλα ήταν άψογα σχεδιασμένος με στρατιωτική συνέπεια. Οι εισβολείς, σύμφωνα με έμπειρους στρατιωτικούς ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν επί 45 λεπτά τα πυρά των φρουρών έως ότου κατάφερναν να αποδράσουν τα πρόσωπα που ήθελαν.

Αστυνομική πηγή επισήμανε στην εφημερίδα ότι είχαν άριστη γνώση του οπλισμού. Δεν ήταν τυχαίο ότι χρησιμοποιήθηκαν 9 χειροβομβίδες εκ των οποίων εξερράγησαν οι 7. Τώρα γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί η προέλευση τους και να διαπιστωθεί αν προέρχονται από το στρατιωτικό υλικό που είχε αφαιρεθεί από τις αποθήκες του αλβανικού στρατού το 1997. Χωρίς να επιβεβαιώνεται, στελέχη υπηρεσιών ασφαλείας εηξετάζουν το ενδεχόμενο να έλαβαν μέρος στην επιχείρηση πρόσωπα που συμμετείχαν παλαιότερα σε παραστρατιωτικές οργανώσεις, οι οποίες έδρασαν στο Κοσσυφοπέδιο και όχι μόνο

Κομβικής σημασίας θεωρείται από τις Αρχές η σύλληψη ενός 35χρονου Αλβανού που είχε αποδράσει στις 12 Οκτωβρίου από το νοσοκομείο Τρικάλων με κινηματογραφικό τρόπο και την πρωτοφανή υποστήριξη των πάνοπλων συνεργατών του, οι οποίοι πυροβόλησαν εν ψυχρώ τους 3 φρουρουύς που τον συνόδευαν.

 Από τον εντοπισμό του 35χρονου θεωρείται ότι θα ξεκαθαριστεί πιοιοι ήταν αυτοί που οργάνωσαν την επιχείρηση, με ποια πρόσωπα συνδέονται και κυρίως, τι είδους επαφές διατηρούν με παραστρατιωτικές ομάδες, οι οποίες έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους και στην Ελλάδα και βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με κέντρα που ονειρεύονται την μεγάλη Αλβανία