> Voliotaki: Και σε ρόλο... Πλατινί ο Εμίρης του Κατάρ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Και σε ρόλο... Πλατινί ο Εμίρης του Κατάρ

Ο 60χρονος Εμίρης του Κατάρ, «Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Τάνι» ίσως λέει όλο και περισσότερα, πλέον, στους Έλληνες, καθώς ανήκει στον Εμίρη του Κατάρ, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε και την χώρα μας και είχε συναντηθεί με την πολιτική της ηγεσία, σε μάι προσπάθεια να δρομολογηθούν επενδύσεις από αραβικά κεφάλαια.

Ο 60χρονος Εμίρης, με τρείς συζύγους και 24 παιδιά, έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις η αξία των οποίων έχει υπερβεί τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ...
Πρόσφατα δε φέρεται να αγόρασε και μικρό ελληνικό νησάκι στο Ιόνιο, το οποίο ανήκε στον δημοτικό βάρδο Βασίλη Τερλέγκα. Ωστόσο, ο Εμίρης φαίνεται ότι θέλει να επενδύσει και στον «βασιλιά των σπορ». Όχι αγοράζοντας κάποια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά στήνοντας μία νέα διοργάνωση στα πρότυπα του Champions League!

Όπως αναφέρoυν οι Times, το Κατάρ ετοιμάζει το Dream Football League, μια διοργάνωση, η οποία θα διεξάγεται ανά δύο χρόνια με τη συμμετοχή 24 ομάδων, με την αρχή να γίνεται από το 2015. Η πρωτοβουλία της βασιλικής οικογένειας έρχεται μετά την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και το Κατάρ θέλει να συνεχίσει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Κατάρ θέλει να προσελκύσει τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, φτιάχνοντας μία διοργάνωση με σταθερές 16 ομάδες και εναλλαγή των άλλων 8 ανά διετία.

Δέλεαρ, το ποσό που θα μοιράζεται σε κάθε σύλλογο και το οποίο θα αγγίζει τα 175 εκ. λίρες, δηλαδή τέσσερις φορές περισσότερα από όσα έβαλε στο ταμείο της πέρσι η Τσέλσι που είχε κατακτήσει το βαρύτιμο