Καθησυχαστική εμφανίστηκε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ, όσον αφορά στην πώληση κρέατος αλόγου στην Ελλάδα.
Η Ομοσπονδία διευκρινίζει ότι τα κρεοπωλεία ουδέποτε έχουν χρησιμοποιήσει ή πωλήσει κρέας αλόγου, πολύ δε περισσότερο συσκευασμένα κατεψυγμένα παρασκευάσματα.
Παράλληλα, διευκρινίζει ακόμη ότι όλα τα κρέατα που διακινούνται στα καταστήματά της είναι από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, με κωδικούς που εκδίδουν τα αρμόδια όργανα και εξασφαλίσουν την υγιεινή και την ποιότητα του κρέατος....
«Από αυτά τα κρέατα, που είναι καθ' όλα νόμιμα και ελεγμένα, δημιουργούνται και τα παρασκευάσματα σε κατάλληλο χώρο στα κρεοπωλεία, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία» επισημαίνεται.
Στο μεταξύ, συνεχείς είναι οι έλεγχοι των αρμόδιων αρχών στο πλαίσιο της «διατροφικής κρίσης» με το κρέας αλόγου σε διάφορα προϊόντα.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ συνεχίζει τους ελέγχους που έχει ξεκινήσει από 17 Ιανουαρίου με συμμετοχή κλιμακίων των Περιφερειακών του Διευθύνσεων σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΕΤ, μέχρι τέλος Μαρτίου, έχουν ληφθεί 136 δείγματα, από τα οποία έχουν αναλυθεί τα 42. Πέντε από αυτά έχουν βρεθεί θετικά και δόθηκε εντολή να αποσυρθούν από την αγορά.
Η Ομοσπονδία διευκρινίζει ότι τα κρεοπωλεία ουδέποτε έχουν χρησιμοποιήσει ή πωλήσει κρέας αλόγου, πολύ δε περισσότερο συσκευασμένα κατεψυγμένα παρασκευάσματα.
Παράλληλα, διευκρινίζει ακόμη ότι όλα τα κρέατα που διακινούνται στα καταστήματά της είναι από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, με κωδικούς που εκδίδουν τα αρμόδια όργανα και εξασφαλίσουν την υγιεινή και την ποιότητα του κρέατος....
«Από αυτά τα κρέατα, που είναι καθ' όλα νόμιμα και ελεγμένα, δημιουργούνται και τα παρασκευάσματα σε κατάλληλο χώρο στα κρεοπωλεία, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία» επισημαίνεται.
Στο μεταξύ, συνεχείς είναι οι έλεγχοι των αρμόδιων αρχών στο πλαίσιο της «διατροφικής κρίσης» με το κρέας αλόγου σε διάφορα προϊόντα.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ συνεχίζει τους ελέγχους που έχει ξεκινήσει από 17 Ιανουαρίου με συμμετοχή κλιμακίων των Περιφερειακών του Διευθύνσεων σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων σε όλο το εύρος της διατροφικής αλυσίδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΕΤ, μέχρι τέλος Μαρτίου, έχουν ληφθεί 136 δείγματα, από τα οποία έχουν αναλυθεί τα 42. Πέντε από αυτά έχουν βρεθεί θετικά και δόθηκε εντολή να αποσυρθούν από την αγορά.