> Voliotaki: Spiegel: Χωρίς υπολογιστές και γραφεία οι εφοριακοί στην Ελλάδα

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Spiegel: Χωρίς υπολογιστές και γραφεία οι εφοριακοί στην Ελλάδα

Spiegel: Χωρίς υπολογιστές και γραφεία οι εφοριακοί στην Ελλάδα
Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» υποστηρίζει ότι η καθυστέρηση της Ελλάδας στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής οφείλεται και στην εγκατάλειψη των φορολογικών αρχών. 
 
Το γερμανικό περιοδικό επικαλείται την έκθεση της τρόικας, που δημοσιεύεται σήμερα στον ελληνικό Τύπο, σχετικά με το θέμα.
 
 Εκεί, οι συντάκτες παρατηρούν ότι σημαντικές αρχές, όπως η οικονομική αστυνομία, είναι ανεπαρκώς στελεχωμένες. Σε πολλές περιπτώσεις δε, πολλοί υπάλληλοι δε, δεν έχουν ούτε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ούτε κατάλληλους χώρους δουλειάς....

Σύμφωνα με την έκθεση, η πρόοδος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τον εκσυγχρονισμό των σχετικών υπηρεσιών, βρίσκει εμπόδια από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των υπαλλήλων. Η καθυστέρηση στη συλλογή εσόδων από τη φορολογία βάζει σε κίνδυνο την επίτευξη των στόχων του προγράμματος λιτότητας, που εφαρμόζει η Αθήνα, προειδοποιεί.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στην καταδικαστική απόφαση για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, όπως και στην απειλή φυλάκισης για χρέη 5.000 ευρώ και πάνω, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ως βήματα για να μπουν στα δημόσια ταμεία τα 55 εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν επιχειρήσεις και ιδιώτες στην εφορία.